Share

Chcete se v zimě zahřát chutnou polévkou plnou vitamínů? Potom vyzkoušejte vyhlášenou dýňovou polévku!

Dužninu z dýně nakrájíme na kostičky asi jedenkrát jeden centimetr velké. Pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, zalijeme vývarem, přisypeme kostičky dýně, přidáme kopr, osolíme, opepříme a dáme vařit.

Jakmile je dýně měkká, což trvá asi 15 minut, vyjmeme polovinu kostiček a s trochou polévky je rozmixujeme a vlijeme zpět do hrnce. Znovu prohřejeme, podle chuti přisladíme a opatrně vmícháme zakysanou smetanu. Máme-li při ruce sklenku bílého vína, přidáme ji do polévky a získáme tak vynikající pochoutku. Přejeme dobrou chuť.

Ingredience:

Cibule 1 ks
Dýně 300 g
Kopr
Máslo 1 lžíce
Pepř
Sůl
Vývar 1 l

Recepty na další zdravé a chutné recepty naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz.
TZ TradičníRecepty.cz, Foto/Text: J. Poláček