Hobby,  Knihy,  MB

Umění je hra, tvořivá zábava pro děti

Pro všechny tvořivé děti vydalo nakladatelství Albatros Umění je hra, ve kterém se nachází na 48 tvůrčích postupů. Každý projekt má stanovený stupeň obtížnosti (podle obtisknutých dlaní), od jedné – rychle hotovo, až po čtyři, „mistrovské dílo“. A co na děti čeká?

Procvičí si techniku stínování, vytvoří si barevné frotážové motýlky, či exotickou džungli jen za pomoci tužky a fixy, naleznou kouzlo spirál, rozesmějí a rozesmutní tváře na papíře, vyrobí třpytivé květinové blahopřání, s pomocí fantazie vykreslí mikroskopický svět, seznámí se s technikou á la Picasso, objeví v čmáranici skrytý obraz (některé čáry, které vedou cik cak, ve skutečnosti mohou skrývat velké tajemství, jen ho objevit a zdůraznit), pomohou k zrození velké příšery i malých příšerek, vyrobí si vlastní záložku do knížky, zarámují si západ slunce, naučí se techniku patchworkové krajiny, dají šmrnc starým teniskám, navrhnou nákupní tašku se zeleninovým potiskem a mnoho dalšího.

Na děti čeká spousta práce s papírem, látkou, nůžkami, lepidlem a řadou dalších běžně dostupných materiálů, s nimiž si spolu s nápady z knížky mohou vytvořit fantastické věci. Myslím si, že až ji otevřenou nejen děti, ale i jejich maminky, zapojí se do malování a tvoření společně. Rozhodně je z čeho vybírat.

Umění je hra, kolektiv autorů. Albatros 2013.

MB

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy