Share

Foto zdroj: Ludek

Další ukázka z knihy:  Hanka Šimková, České bezlepkové pečení. Sladké i slané dobroty. CPress, 2012.

 

Ingredience

100 g mouky Mantler
100 g mouky Jizerka
100 g rýžové mouky
100 g másla (nebo půl na půl se sádlem)
150-200 ml mléka
10 kostek cukru
2 lžičky vanilkového cukru
2 žloutky
1 celé vejce
1 lžička guarové gumy
Špetka soly
Kůra z pomeranče
Anýz

Postup

Sypké suroviny smícháme a prosejeme, aby se mouka provzdušnila. Necháme vzejít kvásek a pak vše smícháme elektrickým hnětačem. Těsto dáme do dobře vymazané formy, necháme 30 minut kynout při pokojové teplotě nebo v troubě při teplotě 50 stupňů Celsia. Po vytvarování a zapletení pečeme v troubě při teplotě 150-175 stupňů Celsia, a to 45-55 minut.

Moje tipy:

Je dobré vždy při pečení bezlepkového pečiva, a to jakéhokoliv, dát na dno do trouby kastrolek s vodou. Vytvoří se tím ty nejlepší podmínky pro pečení.