Helena Herynková,  Hobby,  Knihy,  muži

Druhý život pro dřevěné palety

Palety byly, jsou a budou důležitým pomocníkem při nákladní dopravě, ale v posledních letech si vydobyly i pozici oblíbeného materiálu pro domácnost a skvělého designového prvku. O výrobě nábytku a jiných maličkostí nyní vychází publikace Nábytek z dřevěných palet.

img_434581_orig

Dřevo z palet je povětšinou levné, má patinu a uchovalo si v sobě vše „prožité“. Tím pádem je každý vyrobený kousek originálem, protože na paletách nikdy nenajdete dvě stejná prkna. Vyrábění z palet je také svým způsobem druh recyklace, protože dáváte druhý život něčemu, co svému původnímu účelu již dosloužilo a skončilo by jen planě zahozené na skládce nebo jako palivové dříví.

Autor, originální řemeslník Chris Gleason, sestavil knihu deseti snadných projektů, které zvládne každý začínající kutil či chatař/chalupář s ponkem a nářadím. V knize Nábytek z dřevěných palet, vydané nakladatelstvím Ikar, čtenáře nejprve seznámí s výhodami dřevěných palet. Následně poradí, kde palety hledat, jak vybrat ty správné a také, jaké nářadí a přístroje budete k vyrábění potřebovat. Následuje inspirující kapitola s galerií hotových výrobků z dřevěných palet, jimiž si můžete osvěžit či dokonce plně vybavit svou domácnost. Pak už pokračují jednotlivé projekty.

Návody vysvětlené krok za krokem a bohatá doprovodná fotografická ilustrace pomohou při prvních nesmělých krocích kolem dřevěné palety. A jelikož se jedná o projekty opravdu zábavné, užitečné a jednoduché, brzy se stanete mistry v oboru. S knihou si můžete vyrobit interiérové doplňky, jako jsou rám na zrcadlo či obraz, bedýnku na časopisy, krabičku, ptačí budku či box na nářadí. Zahanbit se nenechá ani nábytek, takže najdete návod na židli, zahradní lavičku i kávový stolek. Opravdovým mistrovských dílem se pak může stát poslední výrobek v knize. No řekněte, mysleli byste si někdy, že z dřevěné palety se dá vyrobit funkční ukulele?

Nábytek z dřevěných palet nabízí snadné a užitečné projekty z materiálu, který vám oživí domov a rozjasní tvář svou krásou. Kniha je navíc doplněna o celou řadu zajímavých fakt o dřevě a jeho zpracování.

Máte pocit, že toužíte mít doma něco nového, moderního a v současné době i velmi žádaného? Vyrazte ke skladům rozličných firem, požádejte o palety či nakupte vyřazené přes internet a pusťte se do toho. Je jen na vás, jak bude právě ten váš nábytek z palet vypadat.

Nejnovější příspěvky na webu:
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′

srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy