Share

Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2 Hery
1 větší vejce nebo 1 menší + 1 žloutek
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

Náplň:
1/2 kg tvarohu (2 kostky)
2 hrnky mléka
1 větší vejce nebo 1 menší + 1 žloutek
1 vanilkový pudink
1/2 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1/4 hrnku oleje
čerstvé nebo mražené borůvky

Postup:
Mouku smíchanou s práškem do pečiva vysypeme na vál, přidáme pokrájenou Heru a ostatní suroviny a uhněteme těsto. Pracujte rychle, těsto se brzy začne lepit.

Všechny suroviny na náplň smícháme a za pomocí šlehače nebo mixéru umícháme hladkou řídkou hmotu.

Hotové těsto rozprostřeme do vymazané formy a rukama vytlačíme, až pokryje celé dno (nejvhodnější je větší dortová forma, nebo hranatá zapékací mísa o velikosti cca 25×35 cm). Těsto posypeme borůvkami a následně zalijeme tvarohovou hmotou.
Pečeme při 160°C přibližně 3/4 hodiny.

Dobrou chuť!

Honí vás ještě mlsná? Podívejte se například sem:

Tvaroh zvítězil na plné čáře. Podívejte se na souboj. A jak vám chutnají ovocné knedlíky?

Nový recept: těstoviny s mascarpone, šunkou a hráškem. Dobrou chuť!

Jahodový koláč s mascarpone – potěšte své smysly…

Krkovička zapečená se šlehačkou a brambory – jednoduchý, ale výtečný recept.

Čokoládová bábovka – sladké mlsání s novým receptem. A otázka do pranice: jak přišla bábovka ke svému jméni?

Soňa