Glosy

V Ghaně řeší vážný problém: sexuální aktivita malých školáků.

Před nedávnem jsme psali o desetileté holčičce, která císařským řezem porodila zdravou holčičku.

Četli jste: Desetiletá dívka porodila zdravou holčičku.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Problém předčasného sexuálního života se však netýká jen Kolumbie, ale také jiných částí světa. V roce 2011 byl proveden ARHR výzkum v Ghaně, respektive v její části zvané Bongo (zhruba 460 kilometrů čtverečních, žije zde přes 80 000 lidí.)

Důvodem výzkumu bylo značné množství příliš mladých žen, které přicházely do jiného stavu a podstupovaly nelegální potraty.

Se zděšením bylo zjištěno, že sexuální aktivita místních začíná mezi desátým až dvanáctým rokem jejich života. Tyto děti ještě vůbec netuší nic o sexuálním životě, o dospívání a rodičovství, ale již začínají poznávat intimní kontakty.

Výsledek výzkumu má vést k lepší informovanosti a proškolování místních ohledně plánovaného rodičovství a nebezpečí nelegálních potratů.

Vedle těchto skutečností byla také zjištěna velmi nízká úroveň zdravotní péče, dlouhé čekací doby, diskriminace mezi těmi, kdo jsou ochotni si připlatit za služby apod.

Další výzkum by měl proběhnout v roce 2015 s nadějí, že mimo jiné již nebudou mezi respondenty malé školačky jako potenciální matky.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy