Glosy

Mazejte z Facebooku nežádoucí obsah – blíží se prudká změna stránek

Facebook znovu podstatně mění svou tvář. V současnosti sociální síť využívá na 800 milionů aktivních uživatelů a ty brzy budou mít možnost výrazně si aktualizovat své osobní stránky.

Namísto současného klasického profilu s obrázkem a zdí, kde jsou příspěvky a další známé informace popořadě, vznikne tak zvaný časový formát.

Tento formát umožňuje uživatelům ukazovat konkrétní události ze svého života tak, že si je může uživatel filtrovat podle významu. Není třeba je mít seřazené chronologicky jako doposud.

Mluvčí Facebooku uvedla, že časová osa je na principu pojetí knihy o různých kapitolách, které představují různé fáze života uživatele.


Uživatelé díky tomu budou moci vytvářet vlastní „obal“ této nové knihy s odlišným obrázkem, pokud ho budou mít k dispozici. Příspěvky v chronologickém pořadí budou jen do půlky stránky. A uživatel je může přeformátovat a upozornit tak na některé konkrétní události tak, jak uzná za vhodné.

Například jako prioritu můžete vypíchnout narození dítěte, vdavky, zasnoubení, státnice na vysoké škole, cokoliv, co vnímáte jako podstatné. A ostatní každodenní události zůstanou zařazeny v nižší prioritě.

Můžete tak po čase vytáhnout i oblíbené zaprášené historky.

Minulý měsíc na území Spojených států získal Facebook kritiku od federální vlády za nedostatečnou ochranu soukromí svých uživatelů. Soukromí uživatelů bez jejich varování totiž bylo zpřístupněno veřejnosti a hlavně marketingovým firmám.


Společnost bude podrobována nezávislým auditem ochrany osobních údajů po dobu následujících dvaceti let.

Facebook se brání, že jeho úmysly jsou vždy ty nejlepší. A jedním z nejlepších úmyslů má být právě tento časový formát, který bude spuštěn citlivěji oproti všem předchozím novinkám.

Typické pro Facebook je, že zavedene něco nového a automaticky upgrade spustí na stránkách všech uživatelů.

Nyní novinka bude nejprve v tak zvaném zkušebním provozu. Lidé se tedy budou moci rozhodnout sami, co vypíchnou. A naštěstí nebudou nemile překvapeni, že Facebook už vypíchnul něco za ně.

Něco, na co byste třeba raději už chtěli zapomenout.

Během této zkušební doby mohou tedy uživatelé změnit nebo odstranit nežádoucí informace dříve, než je druzí uvidí.

 

 

 

 

Timeline (časová osa) bude zapnuta na všech profilech 26. 12. Již nyní si ji můžete aktivovat zde.

 

Slevoweb

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy