Glosy

Kony 2012 má další dohru. Ugandský předseda vlády zve celebrity k návštěvě své země.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Amama Mbabazi, ugandský předseda vlády, reagoval online na video „Kony 2012“, které vytvořila humanitární organizace Neviditelné děti za účelem dopadení Josepha Konyho. Chce tak opravit “falešný dojem”, že Uganda v této záležitosti nic nedělá. V osmiminutovém videu zve do své země všech dvacet hvězd, mezi nimi Angelinu Jolie, George, Justina Biebera, Lady Gaga, Rihannu a další.

Na Twitteru uvedl, že jako předseda ugandské vlády oceňuje zájem o tuto záležitost a zve celebrity k návštěvě. „Máme mír,“ píše na Twitteru, „stabilitu a skvělé lidi.“

Konyho partyzánský oddíl (LRA) byl založen v roce 1980 a terorizoval velkou část Ugandy. Jeho hrůzovláda ustoupila v roce 2005. Několik stovek jeho následovníků je roztroušených v odlehlých částech džungle a v sousedních zemích.

„Uganda není ve válce. Uganda je moderní, rozvíjející se zemí, která se těší míru, stabilitě a vážnosti,“ řekl Amama Mbabazi.

Podle Amama Mbabaziho kampaň Kony 2012 mylně informuje svět o situaci v této africké zemi. Chce ujasnit, že Joseph Kony není v Ugandě. „Můžete si být jisti, že ugandská vláda si plně uvědomuje těžké škody, které byly Josephem Konym a Boží armádou odporu způsobeny našim lidem. Nepotřebujeme udělané video na YouTube, aby si nás (svět) všiml.“

Na Twitteru Mbabazi pozval celebrity, které se podíleli na Neviditelných dětech, aby se přijeli podívat do Ugandy.

„Jako předseda ugandské vlády zvu vás k návštěvě Perly Afriky a naleznete mír, který existuje v naší krásné zemi.“

Podle ugandského ministra obrany byly počty LRA sníženy na 200-250 bojovníků, kteří se přesouvají v malých skupinkách o deseti až dvaceti lidech. Nacházejí se v Demokratické republice Kongo, v jižním Súdánu a Středoafrické republice.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy