Ženy

Vyhublá modelka je v očích agentury “příliš tlustá”. Dostala výpověď a nyní je žaluje.

Krásná, štíhlá, sexy – to byste řekli o vítězce z roku 2008 holandské Next Top Model, Anandě Marchildon. Jenže to samé si tehdy o 21leté krásce nemyslela agentura Elite, která se zavázala zaměstnat a zaplatit finalistku.

Připojte se k nám na Facebook  Superrodina je na Facebooku

 

Dlouhonohá modelka měřící 183 centimetrů měla podle kritických snobských očí příliš široké boky. „Dovolila“ si překročit hranici o dva centimetry. Obvod jejich boků byl právě 92 centimetrů!

"Příliš tlustá Ananda"

Management Elite Model ji vyhodil, dokonce navzdory podepsané tříleté smlouvě.
 
Ananda obdržela od agentury 10 000 Euro místo přislíbených 75 000 Euro, které měla dostat na základě řádně podepsané smlouvy. Dva roky zbývalo do konce kontraktu, byla však pro vedení příliš tlustá. Nyní je Ananda žaluje.
 
Její právníci tvrdí, že spíš od soutěže zhubla, než by přibrala a že agentura je povinna s ní spolupracovat. Věděli, jak vypadala ve finále. Není regulérní nutit ji, aby zpětně zhubla podle jejich interních pravidel. Její právník citoval Anandina slova tisku, že prý byla vyhozena od Elite proto, že „leč má pěknou tvář, má tlustou prdel“, a že by se nikdy neměla stát topmodelkou, protože je nevhodná pro práci na molu.
 
Případ rozvířil nejen v Holandsku vody o tom, kolik by měly mladé ženy-modelky vážit. Marchildon poznamenala, že v tomto směru nemá žádnou šanci zhubnout boky na 90 cm. Musela by ubrat nejspíš na kostech. Už tak je příliš vyhublá.
 
Od té doby, co vyhrála soutěž, dostala od Elite přibližně dvacet zakázek. Většinou se týkaly práce v reklamě. Nikdy se neprošla po přehlídkovém molu.
Marchildon žádá soudně po Elite zbývajících 65 000 dolarů. Tato částka jí byla podle jejich slov přislíbena už samotným vítězstvím v soutěži. Výpověď je podle ní neplatná.
 
Právní zástupce pro Elite se nezdráhal znovu potvrdit, že je fyziognomicky nevhodná pro práci pro Elite. Důvodem, proč trvají na mírách 90 cm přes boky, je, že Elite vyrábí pouze oblečení v této jedné velikosti.
 
Odstřihnout takto mladou ženu od práce a kariéry navzdory jejím úspěchům v soutěži je jistě pro Elite jednodušší, než začít šít modely více velikostí. Práci by také mohlo sehnat více dívek a modelek.
 
Rozsudek se očekává 7. března v Amsterdamu.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy