Athena Wang

Athena Wang: obrázky z výstavy

Jestliže si právě teď vybavíte film 2012 (z roku 2009) o konci světa, povodních, hurikánech a velké Noemově arše, avšak zcela odlišné – tahle nebyla pro obyčejná zvířata, ale pro bohaté a důležité politiky současnosti – a v tom mlčky přišel skutečný rok 2012, panikaříte? Stalo se 1. leden 2012 něco velkého?

Připojte se k nám na Facebook  Superrodina je na Facebooku

 

Já ale nic takového na lidech kolem mě nevidím. Ani v mnoha zemích. První leden 2012  se oslavil jako první den Nového roku, což znamená hodně, protože je to začátek nového roku.

Ale tradičně v Číně to pro nás není takový velký den, i když rovněž na prvního ledna popřejeme jeden druhému: „Šťastný Nový rok“. Náš tradiční vlastní „Nový rok“ je závislý na čínském lunárním kalendáři a v roce 2012 Číňané oslavili Nový rok 23. ledna.
Číňané si obvykle vezmou týdenní novoroční dovolenou, aby s rodinou oslavili Jarní festival.

První ledna jsem byla se svými přáteli navštívit výstavu, ve které se prezentovaly práce mladých umělců ze Shenzhenu (7th Shenzhen Youth Art Design Competition). Účastníkům bylo od deseti do jednadvaceti let a můžete si tady prohlédnout  fantazii na jejich obrazech.

































In English:

 

When we are still remembering clearly the movie ‘2012’ we watched in 2009, the End of World, the Blood, hurricane, the Big Noah’s Ark – differently, it’s not for those simple animals, but for the Rich and important politicians this time – it came silently the year 2012, are you panic? Is Jan.1st 2012 a big thing?

Well, I can not see it from people around me. To a lot of countries, Jan.1st of the year is celebrated as the New Year’s Day, which means a lot as it’s the beginning of a new year to them, however, in China, traditionally, although we also say “Happy New Year” to each other on Jan.1st, we do not take it as such a big day, because Chinese has our own traditional “New Year” which is decided by the Chinese Lunar Calendar(阴历 in Chinese) and in 2012, Chinese New Year’s Day is Jan.23, Chinese take new year’s holiday which is usually a week’s time to celebrate the Spring Festival(春节 in Chinese) with family.

On Jan.1st, I went to visit a exhibition which shows the artworks from the 7th Shenzhen Youth Art Design Competition with friends, the attendees’ age ranges from 10 to 21, and we can see their imagination from their paintings.

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy