Holčičí blog

Holky, je tu pokračování: správná péče o pleť a líčení – 2. díl

Zdroj: Facebook

Make-up  pro saténový, přirozený a sametový vzhled

Krasa.cz
Pokračujeme v našem seriálu „Správná péče o pleť a líčení“, kde jsme „nastartovaly“ a rozjasnily pleť a teď si povíme něco o make-upu.
Holky, tohle je fakt hodně důležité!

 

Barva na barvě?

Jednoduchý správný make-up má být buď ve stejné barvě našeho obličeje, nebo o odstín tmavší. A hlavně tekutý pro suchou pokožku. Na trhu však nalezneš i make-upy v pevném složení.

Jak to poznáme? Někdo tvrdí, že si stačí nanést trochu make-upu na hřbet ruky. Ale odborníci na make-up říkají, že správně by sis měla make-up dát na bradu a podle toho poznáš ten správný odstín.
Krasa.cz
Make-up by sis měla nanášet a roztírat k tomu určeným štětečkem, ale každá, říkám každá kosmetička ti řekne, že nejlepší je make-up roztírat prstem poťukáváním nebo prostě tahy bříšky prstů.

A proč tekutý? Pro suchou pokožku je nejlepší, jelikož se nejen lépe nanáší, ale zároveň ji hydratuje.

Jinak myslím, že pochopitelně víš, k čemu vůbec dáváme make-up na tvář. Ale je dost možný, že sem přišly i holky, které to zkouší poprvé. Tak, kočky, kdo to neví, pak: Hlavní důvodem, proč se make–up nejen vyrábí, ale hlavně si ho kupujeme, je, že kryje pupínky, začervenalá místečka, všechny barevné nevyrovnanosti, prostě to, čím bychom se rozhodně chlubit nechtěly! Někdy to jsou drobné flíčky, akné nebo popraskané žilky. Žádná chlouba. Tak proč si nepomoci!

Pro mastnou pleť je nejvhodnější kompaktní pudrový make–up. A pro suchou nebo smíšenou se hodí tekutý make-up nebo tekutý s pudrovým efektem.
Krasa.cz

Druhy make- up(u)

Stručně – známe tekutý mastný, tekutý pudrový, mastný kompaktní, pudrový kompaktní a s pudrovým efektem. Takže už stačí si jen zvolit a jít na nákup.


Nanášení make-up(u)

U tekutého make-up(u) je postup následující: musíš ho zahřát v dlani krouživými pohyby prstů, aby působil pak transparentně a přirozeně. A proč??? Protože správný make-up nemá být na tvém obličeji vůbec vidět. K tomu je důležité zvolit tu správnou barvu a vlastnost podle tvého typu pleti.
Krasa.cz
S nanášením make-up(u) začneš uprostřed obličeje a skončíš dole na krku. Nezapomeň ho nanést i na oční víčka. Lépe se pak nanášejí oční stíny. Pak, pokud si ráda pohráváš se šminkami, se můžeš pustit i do nanášení tmavšího odstínu make-up(u), který můžeš použít na vystupující části obličeje: tím myslím lícní kosti a nadočnicové oblouky. Docílíš tak pěkně vytvarovaného obličeje a přirozeného nalíčení.

 

Něco o kompaktním make-up(u)

Kompaktní make-up je hustší a tvoří výraznější líčení a zakrytí nedostatků. Obecně se doporučuje pro nanášení tohoto make-up(u) houbička přímo určená na make-up. Pak se nanáší make-up jen stiskem houbičky a jejím rolováním.

Když je kompaktní make-up ve sticku, dej si kapku pleťové vody na houbičku, pro snadnější nanášení. Make-up bude tím pádem průsvitný a přitom si uchová svou krycí schopnost.

Když se ti stane, že máš na obličeji krému až příliš, postačí si chvíli třít ruce jednu o druhou a pak lehce přiložit na obličej a přebytečný make-up se dostane na ruce.

 

Korektory kruhů pod očima zmírní a prosvětlí

Zde si stačí povšimnout barvy tvých kruhů pod očima.  Jsou-li hnědé, korektor bude v barvě růžové. Jsou-li do fialova, korektor bude zelený.
Krasa.cz
Jinak by korektor měl být o dva tóny světlejší, než je tvůj make-up, aby nebyly vidět přechody barev.

Korektor se nanáší buď pod make-up nebo na něj, což je podle mne ta lepší možnost.

Pamatuj si, že světlé barvy rozjasňují a tmavé barvy potlačují objem.

Světlá barva patří přesně do prohlubně oka. Nanáší se od vnitřního koutku oka, kde se rozetře směrem ke spánku  lehounkými pohyby ukazováčku a pak se dá do záhybu vrchního víčka.

Pozor na nosík a ústa!

Potřebuješ dostat make-up kolem nosu do nosních rýh a na nosní křídla, ale nesmí se to přehánět! Jen se poklepe a pak jemně na rýhy kolem úst. Na pupínky je nejlepší korektor v co nejbližší barvě pleti a nanáší se před pudrováním. Rozetře se kolem pupínků, aby se pak spojil s make-up(em) a teprve pak se obličej zapudruje.

 

Sypký pudr pro jemný, matný a přirozený vzhled

Když máš make-up už na víčkách, pak ho v záhybech rozetři malými poklepy a ty se pak mohou zapudrovat.

Jak si správně vybrat správný sypký pudr?

Vypadá to složitě. Ale žádná věda to není! Nasyp si ho trochu na hřbet ruky a rozetři. Správně by neměl zanechat viditelný nános. Jsou i transparentní, neutrální pudry, někdy k tomu je štětec, někdy zas labutěnka. Je to na tobě, co si vybereš a s čím se ti nejlépe pracuje.
Krasa.cz

Tvářenka rozzáří a vytvaruje obličej

Nanáší se po aplikaci pudru. A jak na to? Lehce a hlavně malé množství, jinak bys vypadala jak Marfuša z Mrazíka. A to žádná z nás nechce.

Hlavní místa pro nanášení jsou lícní kosti a pokračujeme pak směrem k uchu. Lehce od zdola nahoru směrem ke spánku. Tvářenky jsou v různých odstínech. Většinou natrefíš na různé odstíny růžové, oranžové i mírně červené. Lze si i zvolit kompaktní bronzový pudr. Měl by být o něco málo tmavší, než je tvoje pleť. Nanést se dá i trochu pod obočí a zas směrem od zdola nahoru.

 

Štětce pro pocit profesionálnosti, hebkosti a rafinovanosti

Kvalitní štětce jsou drahé, protože jsou vyrobeny z kuních, takže z přírodních chlupů. Ty levnější jsou z umělých vláken, ale čas od času pelichají. Kdežto ty kvalitní moc nepelichají. Musíš si hlavně uvědomit, které z těch štětců budeš potřebovat.

Základní jsou tři. Těmi se nalíčíš bez problémů. Takže jsou to široký, zakulacený pro světlé barvy, menší zakulacený pro tmavší barvy a malý šikmo seříznutý na linky a kořeny řas. Pak samozřejmě jsou další a další jako třeba na make-up, na růž, na pudr, na přechod stínů a tak dále.

 

 

holky, ale tím nekončíme! Počkejte si na další pokračování. Jsem tu pro vás.

A jestli máte nějaký dotaz, neváhejte ho sem napsat. Nebo na e-mail: admin@superrodina.cz a do předmětu napište Nikča. Já hned odpovím.

 

Nikča

Krasa.cz

%%wpcs-2219%%-date%%id%%

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy