Glosy

Záhada: v čínské poušti se nachází neidentifikovatelná spleť bílých čar

Záhada v čínské poušti, zdroj: googlemaps

A máme tu další záhadu. Ufologové a teoretici o vládních spiknutí dostali opět esa do svých rukou(?)

Poprvé s tím přišel internetový server Gizmodo a už se to lavinovitě šíří internetem. Dočíst se o záhadě můžete i na novinkách v Discovery a dalších serverech.

O co jde – na Google maps byl uprostřed na první pohled bezvýznamné pouště zaznamenán zvláštní komplex. Jakoby shluk grafických čar, obrazec. Co vlastně? Co to vlastně je?! Jedná se o nějaký žert, vojenský prostor pro pokusy, vládní tajemství (?)… Pro spiklenecké teorie jsou dveře dokořán.

Podle Gizmondo se jedná o jakousi stavební strukturu. Úvahy první – snad že vojenský experiment? Na první pohled to vypadá jako nějaké široké čáry z bílého materiálu. Nález – v Dunhuang, Jiuquan a v Gansu severně od řeky Shule, procházející přes tibetské plošiny na západ do pouště Kumtag. Rozkládá se na ploše dlouhé přibližně jeden kilometr a široké více než tři kilometry. Všechno působí ne jako náhodná síť, která vznikla omylem při nějaké činnosti. Celá struktura je perfektně propracovaná – snad aby byla vidět z oběžné dráhy? Možná ani ne. Možná se jedná jen o spleť silnic.

Ve skutečnosti také čínská poušť není jedinou lokalitou, kde se objevují takové „obrazce“ či linky, viditelné ze značné výšky.

Podle New Scientist by se mohlo s nejvyšší pravděpodobností jednat o nějaký druh vojenského cíle pro nálet a dělostřelbu. Je tak vytvořená jakási fiktivní dráha pro výcvik.

Nicméně vše to jsou jen teorie. Nejlepší by bylo vysvětlení přímo z čínské strany.

Podívejte se na další zajímavé struktury z google maps nebo se můžete podívat na další obrázky a komentáře na Gizmondo.

Klikni a dostaneš se na google maps
Klikni a dostaneš se na google maps

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy