Knihy

Zasmějte se s více jak 500 vtipy kresleného humoru

Velká kniha českého humoru

Kdo má největší smysl pro humor? Muži, ženy, děti? Který národ? Sir Michael Edward Palin, britský komik, spisovatel a jeden z šesti členů komediální skupiny Monty Python, v televizním pořadu Channel 5 News k tomuto řekl: „myslím, že Češi jsou na vrcholu… mají pocit, že si ze všeho můžou dělat legraci, což mají společné s Brity. Některé národy mají hranice, za které nejdou. Ale v Británii žádné nejsou a z nějakého důvodu nejsou ani u Čechů.”

No, nevím, jak to mají jinde, ale já se ráda od srdce zasměju všemu a sobě obzvláště. Humor se dá vyjadřovat různými způsoby, mluvením vtipem, komediálním výstupem nebo třeba karikaturou. Česká unie karikaturistů slaví třicet let své existence a k této příležitost vychází v nakladatelství Grada Velká kniha českého humoru.

Za celou dobu v ČUK prošlo přibližně na 280 autorů a autorek kresleného humoru, např. Neprakta, Renčín, Jiránek, Vyčítal a řada dalších. „Tato kniha je vlastně dárek a pocta. Dárek, který je určený zejména lidem, kteří mají rádi svět kresleného humoru, který se snaží svým způsobem „odlehčit“ někdy i dost těžké životní situace a složitou dobu, v níž žijeme. Takže bavte se. Dobrá nálada a smysl pro humor je, jak je známo, jedním ze základních předpokladů spokojeného života,“ říká na úvod Radovan Rakus, předseda ČUK.

V knize se setkáte s karikaturami více jak padesáti autorů a s jejich krátkými medailonky.

Jan Werich jednou řekl, že „Smích a pláč jsou nejcennější majetek živého člověka.“ A pokud to spojíte dohromady: smějete se, až vám tečou slzy, tak to vypadá  na dobrý základ blahobytu 😀

Velká kniha českého humoru, nakladatelství Cosmopolis, Grada Publishing, a s. , 2020

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy