Helena Herynková,  Knihy,  Kultura

Podivné o podivných

Ransom Riggs způsobil mezi milovníky nevšedních příběhů pravou senzaci svou sérií o podivných dětech. Čtenáři lačně čekali na všechny díly trilogie. Nyní jsou podivní zpět a s nimi Povídky podivných.

První ymbryna nebyla žena, co se umí proměnit v ptáka, ale narodila se jako jestřáb, který se proměňoval v ženu. Věděli jste, že první smyčka trvala pouhou minutu? A z neviditelného Millarda Nullingse se stal badatel v podivných oborech. Jestliže jste dočetli až sem a vůbec nemáte tušení, o čem je řeč, měli byste svou chybu napravit a seznámit se s báječnou trilogií Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

Americký spisovatel Ransom Riggs uchvátil čtenáře svým neobvyklým příběhem o dětech s celou řadou podivností a více či méně roztomilých dovedností. Nyní se vrací, aby svým příznivcům, zoufalým po třetím dílu, že už je konec, představil staré i novější legendy ze světa podivných. V knize Povídky podivných se podělí o historii podivných lidí v řadě dech beroucích, často strašidelných příběhů. Věrný tradici, i sbírka Povídky podivných je opředena tajemstvím a zahalena rouškou neskutečna. Povídky, vydané nakladatelstvím Jota, totiž prý sebral a historickými poznámkami opatřil sám Millard Nullings, jeden z chráněnců slečny Peregrinové.

Povídky, u nichž se bude bát a zvědavě hltat další děj, jsou doplněny magickými ilustracemi Andrewa Davidsona. Kniha vychází, stejně jako trilogie Sirotčince, v krásné vazbě a bezmála sběratelském provedení. Povídky podivných by rozhodně neměly chybět v knihovně každého, kdo propadl kouzlu podivných a Ransoma Riggse.

www.jota.cz

 

 

Nejnovější příspěvky na webu:
[pt_view id=”8f01f87e0f”]

 

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy