Gucci životopis
Helena Herynková,  Knihy,  Kultura,  lifestyle

Pohádka jménem Gucci

Velvyslanec italské módy, obyčejný obchodník, který s nevídanou dynamikou přeměnil otcův malý podnik s kufry na nadnárodní fenomén. Jméno Gucci se stalo určujícím pro celou italskou módu dvacátého století. Kdo však byl Aldo Gucci doopravdy? Roušku tajemství poodhalí kniha Ve jménu Gucci.

ve-jmenu-gucci

Patricia Gucci je dlouho skrývanou dcerou slavného módního magnáta, která se nikdy neměla hřát na výsluní jeho slávy. Až pětadvacet let po otcově smrti se rozhodla podělit o tajemství, vynést na světlo krásu vztahu a lásky Alda Gucciho a její matky, Aldovy ženy Bruny. Gucciho první manželka a jeho synové Patricii v plánu bránili, ale nakonec si můžeme přečíst, jakým byl Aldo Gucci otcem i podnikatelem.

Kniha Ve jménu Gucci je čtivým vyprávěním o historii světoznámé módní značky a příběhem jedné velké lásky. Patricia bezmála románovou formou vypráví, jak její dědeček stvořil malou firmičku na výrobu a prodej cestovních zavazadel a plynule pokračuje přes všechny vzlety i pády až do žhavé současnosti.

ve_jmenu_gucci_862x390

Mimo profesní historii však čtenářům představuje svého otce jako milujícího, ale i chybujícího muže, který se pral za svou touhu. Muže, jenž opustil vztah a své syny pro životní lásku, pro ženu, s níž nakonec zplodil i autorku této knihy.

Ve jménu Gucci se skrývají tajemství, jež neměla být nikdy odhalena. Ale Patricia vyhrála svůj boj a díky ní můžeme zahlédnout i vlídnou tvář nelítostného světa módy. Kniha, vydaná nakladatelstvím Jota, je doplněna celou řadou zajímavých a historicky cenných fotografií.

Přečtěte si ukázku z knihy…

Nejnovější příspěvky na webu:
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′

srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy