Knihy,  Soutěž

Soutěž: Vraždy ve znamení hvězdy

S O U T Ě Ž

vrazdy-ve-znameni-hvezdy

První z řady detektivních příběhů ze středověké Prahy, za vlády Karla IV.

Podívejte se do knížkyPostarší doktor Siegfried z Wölfelsdorfu, který se na dvoře Karla IV. rozhodně nemíní chlubit pohnutou minulostí, doufá, že své dny ve službách těhotné královny Anny Falcké dožije v poklidu. Rád by se ponořil do učených spisů, bitvy sváděl leda s vínem a dobovými šarlatány, jimiž se na to na Pražském hradě hemží, a rovněž by chtěl přivést k rozumu nezdárnou neteř, jež vlastně neteří není. Jenže hned třikrát chyba lávky! Neblahá minulost se brzy ozve a žádá dodržet dávné závazky k mocným. Ve městě totiž začal v listopadu roku 1349 kdosi vraždit a do těl mrtvých vyrývá symbol Davidovy hvězdy, což v pověrami opředeném středověku hrozí pogromem.

Nejprve zlobu pachatele pocítí kněz Štěpán a poté dva nádeníci ze stavby Svatovítské katedrály, avšak tím není s podřezanými hrdly konec. S přispěním podezřelého anglického žoldnéře Gabriela z Yorku, jemuž by občas taky rád zatnul tipec, se Siegfried pouští do šetření případu, které se v duchu nelítostné doby vede nevybíravě, zato nenápadně, aby potoky krve a sběhy lidu nenarušily majestát šťastného údobí vlády nejoblíbenějšího českého panovníka. Vraždí opravdu někdo z ghetta kvůli víře, nebo nitky vedou až k elitám země? Anebo je na vině úpadek společnosti? O deziluzi totiž Praha krátce po morové ráně nemá navzdory tvrzením učebnic nouzi…

SOUTĚŽ O TŘI VÝTISKY

Napište nám do půlnoci 14. 12. 2016 na e-mail admin@superrodina.cz odpovědi na následující otázky

1) Jaký je název knihy stejného autora, Františka Kalendy, o níž jsme již na webu SUPERRODINA.CZ hovořili?

2) A doporučte nám alespoň jednu další knihu z nakladatelství Vyšehrad, kterou bychom si určitě měli přečíst

Ze všech e-mailů budou vybráni tři z vás, kterým nakladatelství Vyšehrad obratem odešle výhru. Kdo vyhrává? Příběh se odehrává v roce 1350. Proto vítězové budou ti, kdo správně odpoví a jejichž zpráva přijde v následujícím pořadí 13, 35 a 50, popř. u nižšího počtu e-mailů právě poslední zpráva. Šance jsou vysoké – pojďte zkusit štěstí.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Soutěž: Vraždy ve znamení hvězdy

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy