Glosy,  Kultura,  lifestyle,  Tiskové zprávy

Když se životy mění uměním

Skupina výtvarnic se spojila, aby pomohla chudým dětem bez domova, žijících v Ulánbátaru v kanalizacích. V červenci se chystají na cestu do Mongolska, kde budou malovat obrazy, jimiž chtějí upozornit na životní podmínky tamních dětí. Po návratu uspořádají výstavy s besedami o životě v Mongolsku. Svou cestu a záměr se rozhodly financovat pomocí veřejné sbírky na serveru Hithit. Cestování je krásné a může být dokonce i ostatním prospěšné! 

11186316_10153168996156877_1645232717_n

Výtvarná skupina ArtiIn Atelier založila fond na pomoc chudým dětem bez domova, kterých je v Ulánbátaru přes 2 tisíce. Podpoříte-li tedy jejich chystanou výpravu do Mongolska, odnesete si nejen zajímavé odměny avizované v rámci projektu, ale rovněž dobrý pocit. Pět procent z celkové částky půjde rovnou na fond pomoci mongolským dětem!

Příklady odměn za příspěvek do sbírky
Příklady odměn za příspěvek do sbírky

Dámy z ArtiIn Atelier chtějí aktivně měnit to, co jim přináší nespokojenost a věří na sociální společnost. Vědí, že umění je mocné a je možné jeho prostřednictvím na ledaccos upozornit. “Cestami se měníme, v obrazech o tom přinášíme zprávy a věříme, že tím můžeme změnit svět okolo nás. Uměním Měním,” zní jejich motto.

Originální Mongolské pohádky
Originální Mongolské pohádky

Kdo se skrývá pod tajemnou skupinou ArtiIn Atelier?

Alena Bazalová
Alena Bazalová

Sedm žen, každá je odjinud. Z rozličných světů. Různých profesí a postojů, na které nazírají svým specifickým zrakem. Dohromady je svedl zájem o výtvarné umění, cestování a zároveň pomoc těm méně šťastným. Členkami skupiny jsou psycholožka Zuzana Skokanová, studentka FHS Tereza Chmelařová, studentka VŠ ilustrace Soňa Juríková, lektorka angličtiny Anička  Šopovová, herečka a zpěvačka Alena Bazalová, studentka FHS Kamila Petrů a scénografka a pedagog Erika Čičmanová.

Mezi odměnami, které můžete příspěvkem získat, jsou tematické umělecké předměty, pohlednice, CD s mongolskými pohádkami, knihy, grafiky či dokonce hodina zpěvu s Alenou Bazalovou. Udělejte si radost a pomozte zároveň těm, kteří to potřebují nejvíc – opuštěným dětem, kterým zbývá život na ulici a pod ní.

UMĚNÍM MĚNÍM
sbírková akce výtvarné skupiny ArtiIn Atelier
Více informací na stránce projektu.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy