Share

Co budete potřebovat:

30 dkg hladké mouky

20 dkg másla nebo hery

10 dkg moučkového cukru

1 vanilkový cukr

1 vejce

citrónová kůra z celého citrónu

2 lžíce citrónové šťávy

marmeláda dle chuti + rum

 

Mouku prosejeme na vál, přidáme oba cukry, nakrájený změklý tuk, vajíčko, citrónovou kůru a šťávu a uhněteme těsto. Pracujeme rychle, těsto teplem měkne. Necháme v ledničce alespoň hodinu odležet. Těsto vyválíme na tenkou placku, vykrajujeme různé tvary a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů jen tak dlouho, aby se okraje lehce zabarvily.

Vychladlé slepujeme marmeládou, kterou jsme rozmíchali s kapkou rumu nebo teplé vody.

Hotové můžeme jen pocukrovat moučkovým cukrem, nebo polévat citrónovou polevou a sypat barevným cukrovým zdobením.

Citrónová poleva:

Šťávu z půlky citrónu umícháme dohladka s moučkovým cukrem a kapkou teplé vody. Cukr přidáváme postupně, dokud nám nevznikne řídká kaše. Po nanesení na cukroví necháme dobře zaschnout.

Dobrou chuť!

Soňa Rivera

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]