Hobby,  Kreativní koníček,  MB,  Velikonoce

Návod: Jak na madeirové kraslice

Share

Velikonoce se blíží. Zejména letos mám pocit, že vše uteklo mnohem rychleji než obvykle. Na přípravy poctivé velikonoční pohody máme naštěstí ještě dostatek času. Pokud ale chceme mít opravdu hodně kraslic, měly bychom si již nyní dávat stranou vyfouknutá vajíčka.

Existuje řada variant na výzdobu skořápek, osobně mě již delší dobu lákají madeirové kraslice. Pokud jste na tom stejně – „děrované“ zdobené skořápky vás fascinují, ale netušíte, jak na to, toto pomocné video níže vás jistě potěší. A inspiruje.

K výzdobě budete potřebovat vyfouknutá vajíčka, jehlový pilníček nebo elektrickou modelářskou vrtačku, savo, ozdobný vosk a špendlík připevněný na nástavci. Nepohrdla bych ani zručností ;-), která jistě přijde časem s postupným cvikem při zdobení, a pochopitelně trochou klidu. Zdobit se dá ale naštěstí i večer u televize.

Na vyfouknuté skořápky si nakreslete vzor. Dírky můžete vytvořit pomocí jehlového pilníčku, nebo lépe za pomoci elektrické modelové vrtačky, s níž je práce snazší. Po té si připravte misku se savem a vodou v poměru 1:1, do níž ponoříte již provrtané skořápky. Po několika minutách jsou čisté a stačí je jen opláchnout pod tekoucí vodou. Jakmile oschnou, můžete se pustit do zdobení roztaveným voskem.

Přejeme krásné a pohodové Velikonoce.

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Návod: Jak na madeirové kraslice

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy