Háčkování,  Kreativní koníček,  MB

Háčkování figurek – návod na myšku.

Lenka Bednářová, Háčkování: hračky, ozdoby, drobnosti. Grada 2013.

Pro začátečníky a středně pokročilé v háčkování vydává nakladatelství Grada publikaci, ve které naleznete vedle řadu drobných barevných figurek o velikosti v průměru do 15 až 20 cm. V nabídce je žabák, želvička, zajíček, opička, hrošík, pavouk, duch, myšky, prasátko a další, ale i potraviny jako jitrnice, jelita, pivo a cukroví, co opravdu vypadá k nakousnutí.

V úvodu publikace je krátká školička pro ty, kteří ještě nejsou v háčkování příliš znalí a zkušení. Na háčkování figurek však nebudete potřebovat znát příliš mnoho komplikovaných technik, prakticky se jedná o to vědět to nejzákladnější a mít chuť si něco vyrobit.

Podívejte se na barevné ukázky některých nápadů (ale v knížce jich je daleko více)

Pojďte zkusit uháčkovat myšky

Zdali však nemůžete odolat a chcete zkusit řadu dalších zvířátek, květin, potravin, naleznete více nápadů a návodů přímo v publikaci. Výborně se takhle dá strávit báječné odpoledne s dětmi. Nevěřili byste, jak háčkování roztomilých figurek láká malé holky! Tak jim pojďme s tím pomoci.

Velikost 18 x 6 x 8 cm. Materiál: příze (béžová, růžová), bavlněná (bílá, černá, červená), korálky (bílé), vlasec (černý).

Použité zkratky:  BP (barva příze), BB (barva bavlnky), D (háčkujeme dokola), R (háčkujeme rovně), * (zahájení háčkování), op (opakování), hač (uháčkujeme), shač (sháčkujeme), obhač (obháčkujeme), RO (řetízkové oko), PO (pevné oko), KS (krátký sloupek), DS (dlouhý sloupek), 2xNDS (2x nahozený dlouhý sloupek), PN (vpichujeme za přední nit), ZN (vpichujeme za zadní nit, plet (upleteme), splet (spleteme), O (pevně vycpeme), DK (delší konec příze na přišití).

zdroj foto: Háčkování, Grada

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy