Hobby,  Knihy,  Pro rodiče

Logopedické deskové hry

Ivana Novotná, Logopedické deskové hry. Nakladatelství Edika ve společnosti Albatrosmedia, a. s. 2012.

Postačí vám kostka a pár figurek a můžete se pustit do hry. Logopedické deskové hry nabízí celkem čtyři hry velkého formátu na tvrdém kartonu – Výlet do ZOO pro procvičení hlásky L, Návštěva poutě pro procvičení hlásek C, S, Z, Č, Š, Ž, Cesta za pokladem pro procvičení hlásky R a Cesta na maškarní bál pro procvičení hlásky Ř.

Principem zábavných barevných her je postupovat políčko po políčku tak, jak se objevují čísla na kostce s tím, že jakmile si hráč stoupne na barevné políčko, musí splnit úkol, který je na něm uvedený. Vedle běžných úkolů (jako jedno kolo nehraješ, vrať se na start apod.) si děti při hře procvičují danou hlásku konkrétní říkankou nebo vymýšlením vět, obsahující předem stanovená slova apod.

Hry jsou barevně dobře provedené, snadno přehledné, vhodné pro předškoláky a mladší žáky. Hrací plochy pro figurky jsou velké, takže se při setkání více hráčů na jednom políčku nebudou vzájemně vystrkovat.

Děti budou v průběhu jednotlivých her procházet pohádkovou krajinou, městem a přírodou a po cestě k cíli je čeká mnoho rozmanitých zábavných úkolů, při nichž si procvičí nejen správnou výslovnost, ale také jiné důležité schopnosti a dovednosti, mezi něž patří: rozvoj slovní zásoby, souvislého slovního vyjadřování, zrakového a sluchového vnímání, paměti, logického myšlení, početních představ a souvisejících záležitostí. V neposlední řadě se děti také dobře pobaví, a to včetně těch, které s výslovností žádné potíže nemají. A rozhodně doporučuji, aby se do hry zapojili také dospělí. Je to další možnost, jak společně strávit pár chvil, zahrát si a pobavit se. Hodně zábavy s touto knihou přeje Ivana Novotná.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy