Knihy,  Nejnovější trailery

Doba ledová 4 – Čtěte a bavte se s 3D zážitky u vašeho počítače.

Doba ledová 4 – Země v pohybu. 3D zážitky. Nakladatelství CooBoo ve společnosti Albatrosmedia, a. s. 2012.

V Česku a na Slovensku za čtyři dni, 28. června, přijde do kin již čtvrté pokračování úspěšného animovaného filmu Doba ledová tentokrát s podtitulem Země v pohybu. Od předchozího dílu uběhly již tři roky, ve filmu však uplynulo podstatně více času. Broskvička, to roztomilé malé mamutí miminko, které se narodilo v předešlém díle, už je v teenagerovském věku a puberta s ní pěkně cloumá. In je podle ní říkat, co je hustý, stát si za svým názorem a být upřímná sama k sobě. A nesnáší, když se musí ptát taťky na dovolení a už vůbec ji nebaví sjíždět zamrzlé vodopády.

Přesto se drží – neb musí – šťastné smečky, která se skládá z nestejnorodé skupinky – je to „taťka“ mamut Manny, mamka „Ellie“ (ta mamutice, která si dlouho myslela, že je vačicí, a proto ve skupince jsou také) dvě vačice Crash a Eddie, ježto jsou strýčkové Broskvičky, drsný šavlozubý Diego s měkkým jádrem a komický prostořeký lenochod Sid.

Intermezzem se stane vždy nějaký vrtoch pravěké veverky Scratt, která zbožňuje žaludy. Už nejeden její kousek posunul „dějiny“ a nyní je to opět její vina, že způsobí katastrofu megalomanských rozměrů. Zasadí totiž svůj žalud takovou silou, až Pangea praskne a kontinenty se začnou lámat na jednotlivé díly, z nichž pak vznikají samostatné kontinenty.

Partička se však trhne, neboť Manny, Sid a Diego je unášen na ledové kře po širokém oceánu, zatímco mamka s teenagerovskou dceruškou zůstávají  opuštěné na novém kontinentu.

Takže dobrodružství začíná: přece bychom nenechali Broskvičku vyrůstat v neúplné rodince!. Nová doba také vytvořila nové skupiny – mamut a jeho společníci narazí na partu zločineckých pirátů, jimž se odhodlaně postaví chlupatý hrdina Manny. Není to poprvé, co jeho statečnost pomůže dobrým věcem. Pamatujete, jak se v minulosti nebál dinosaurů nebo jak zachránil malé lidské miminko?

S novou knížkou z nakladatelství CooBoo uděláte radost všem fanouškům tohoto animovaného snímku. Dozvíte se různé informace o hrdinech a filmu, naleznete nespočet obrázků a nejspíš nejpřitažlivější je vložené CD s interaktivními hrami pro rozšířenou realitu. Po instalaci za pomoci webové kamery, k níž přiložíte papírový disk, okamžitě vstoupíte do doby ledové.

Pohyby kartou ve vzduchu tak přimějete veveřáka Scrata, aby se hnal za svým žaludem, bláznivé vačice si budou hrát ve sněhu, uvidíte sebe, jak byste vypadali jako lenochod Sid (koukáte na monitor, co se bude dít, a bum, máte na krku lenochodí hlavu) a pomůžete partičce, vedenou Mannym, projít bludištěm až k setkání s piráty.

V knížce se dozvíte i takové drobnosti, jak lze od sebe rozeznat Crashe a Eddieho. Kdepak, tihle dvě komické vačice nejsou úplně stejné! Uvidíte, jak to zajiskří mezi tvrďákem Diegem a pirátkou Shirou. A seznámíte se se všemi nejhledanějšími piráty.

Až celý příběh dojde svému šťastnému konci, budeme moci vydechnout. Pokud… Pokud zase Scrat něco „nevyskratuje“.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy