Knihy

Česko čte dětem. Čtou vaši prvňáčci? Podívejte se na nabídku z nakladatelství Grada za první vysvědčení.

Jednou z významných autorek pro dětské čtenáře v nakladatelství Grada je Zuzana Pospíšilová, která začala psát knížky pro děti až po narození svých dvou dcer. „Vymýšlela jsem pro ně pohádky, říkanky a jiné činnosti, které je po všech stránkách rozvíjely. Manžel byl první, který mě podnítil k tomu, abych si to psala a někde uveřejnila, aby to mohlo být přínosné i pro ostatní děti,“ uvádí Zuzana Pospíšilová. První pohádky jí vyšly v časopise Sluníčko, nyní má za sebou již řadu knižních titulů. Jejím mottem je: „Ten, kdo radost rozdává, ten ji také dostává.“

Androulla Vassiliou, evropská komisařka pro vzdělávání, kulturu, mnohojazyčnost a mládež v písemném vzkazu 1. června minulého roku mimo jiné uvedla: „Za současné neutěšené situace, kdy každému pátému žáku EU chybí dostatečně rozvinutá dovednost čtení, je právě hlasité předčítání stěžejním přístupem motivace ke čtení. Evropská komise taktéž vyzdvihuje důležitost kvalitních čtecích dovedností – jež jsou naprosto zásadní nejen pro naše nejmenší, ale také pro vzdělávání člověka současné společnosti a jeho obstání na trhu práce.“

Díky tomu vznikla k 1. únoru loňského roku Skupina odborníků na gramotnost. Je děsivé, že ve 21. století je potřeba takových skupin, kdy by se dalo předpokládat, že s technologickým rozvojem a pokrokem by nemělo být čtení pro nikoho problémem. Ba naopak! Androulla Vassiliou je také autorkou projektu Evropa miluje čtení, které má motivovat děti, mládež, ale i dospělé k soustavnému čtení.

Superrodina miluje čtení, knihy i vaše inspirativní psané slovo. Patří k jedněm z webů na internetovém spektru různých portálů, které přinášejí v nejrychlejší aktuálnosti recenze a příspěvky k nejnovějším knižním titulům. Zatímco povětšinou jinde se dozvíte, že daná kniha vyšla, my už ji máme přečtenou a přinášíme vám o ní informace, krátký příběh a kontakty na konkrétní nakladatelství.

Zejména podporujeme čtení dětem a knížky pro děti. V tomto příspěvku vám zprostředkováváme rychlý pohled na nabídku nakladatelství Grada, specialistu na odbornou literaturu, ale také literaturu pro nejmladší čtenáře. Chcete-li tedy potěšit prvňáčky krásnou knížkou za vysvědčení, můžete vybírat i z této nabídky. (Kompletně všechny knihy pro prvňáčky z nakladatelství Grada naleznete zde.)

 

Dále naleznete literaturu pro děti z dalších nakladatelstvích v kategorii Knížky pro děti.

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Česko čte dětem. Čtou vaši prvňáčci? Podívejte se na nabídku z nakladatelství Grada za první vysvědčení.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy