inspirace z kuchyně,  Recepty,  Soňa Rivera

Krkovička zapečená se šlehačkou a brambory – jednoduchý, ale výtečný recept.

Copak chystáte dneska k obědu? Chtěli byste něco opravdu dobrého a přitom časově nenáročného? Doma jednou manžel řekl, že by si dal něco „jednoduchého z plechu“. S velkou fantazií jsem si představila, jak beru nůžky na plech a s maximální silou vystříhávám tvar srdce, kterýžto mu pak položím na krásně prostřený stůl. „Je to dost jednoduché?“

Ale žerty stranou – láska neprochází plechem, ale žaludkem. A proto vám mohu nabídnout nejen pro dnešní den velmi snadný recept se skvělým výsledkem a minimálním úsilím.

A hlavně –  je chuťově výtečný!

Budou se vám sbíhat sliny – posuďte sami:

Krkovička zapečená se šlehačkou a brambory

Budete potřebovat:

krkovičku nakrájenou na plátky
brambory taktéž nakrájené na plátky (nové mohou být i se slupkou)
… obojí dle počtu a apetitu strávníků

sůl, pepř
mletá sladká paprika
1 kelímek smetany na šlehání (na 1 plech masa a brambor)

Postup

Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na plech, kolem poskládáme plátky brambor.
Brambory osolíme. Vše (tedy brambory i maso) hustě posypeme mletou paprikou a zalijeme smetanou.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180-200 stupňů, dokud není maso měkké a brambory opečené.

Dobrou chuť!

 

Soňa

This will close in 0 seconds

error: Obsah je chráněný autorskými právy