Kultura

Americká hvězda, Will Smith, byla terčem falešného tweetování.

Share

Will Smith byl terčem falešného tweetování. Na sociální síti Twitter byla zveřejněna na účtu @RealWillSmith (s obrazem herce Willa Smithe) zpráva: „Žijeme v Americe, kde byla dívka, která hodila mouku na Kim Kardashian na místě zatčena. Ale muž, který zabil Trayvona Martina je ještě na svobodě.“

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Zpráva okamžitě vyvolala diskusi a prudké reakce.

Trayvon Martin byl mladý sedmnáctiletý Afroameričan, kterého 26. února 2012 zastřelil 28letý Latinoameričan George Zimmermann. Podle oficiálních zpráv neměl Trayvon u sebe žádnou zbraň a šel jen navštívit dům, ve kterém bydlel jeho otec s přítelkyní. Zimmermann na policii popsal střelbu jako sebeobranu. Policisté mladého muže nezatkli, protože nenašli dostatek důkazů, které by popřely tvrzení, že nešlo o sebeobranu.

Zavraždění mladíka vyvolalo ve Spojených státech řadu nevole a mezinárodní pozornosti. Hovořilo se o rasové motivaci a špatné policejní práci. Veřejnost žádá zatčení Zimmmermana.

A tak tweet černého populárního herce na zavraždění černošského chlapce, k jehož případu se mimo jiné vyjadřoval také prezident Barack Obama, pochopitelně vyvolala řetězovou reakci.

Ve skutečnosti však tato americká hvězda nemá žádný oficiální účet na Twitteru. A tak fanouškové, kteří dosud sledovali jeho účet v domnění, že jsou blíže Willu Smithovi a že hvězda promluvila k otřesnému případu, museli být šokováni nebo přinejmenším zklamáni.

Ve skutečnosti tento účet  patří bělochovi z Nashvillu.

Falešný tweetů a facebookovských účtů je pochopitelně řada. Ovšem když se pronese citlivá poznámka a fanouškové netuší, že se jedná o fake, reakce a medializace jsou jisté. Ohledně smutného případu zabitého mladíka se objevily i jiné tweety, které například mimo jiné slibovaly, že každý, kdo odpoví na zprávu, zajistí jeden dolar pro organizaci pomáhající proti rasismu. Zde také stovky lidí v domnění, že pomáhajjí dobré věci, reagovali na falešnou zprávu.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy