kundaliní jóga

Dita Lyner se ptá: Jak jste připraveni na jaro? Čeká vás jarní úklid skříně nebo duše?

Už vnímáte jiný vzduch a sluníčko, které opět nabírá sílu a pomalu nám oznamuje: jaro přichází! Zima na nás možná ještě na pár dní nebo hodin vykoukne, ale my již víme a cítíme v kostech, že přichází něco nového, svěžího, čistého.

Mohlo by vás zajímat:

Jsme národem domácích kutilů, chatařů a zahrádkářů. S nedočkavostí malého dítěte vyrážíme zkontrolovat naše zahrádky a hledat první známky jara: květy sněženek, kočiček, slyšíme hlasitý zpěv ptáků a je to krásné. Uklízíme zahrádky, aby se rostliny mohly probouzet a většinou máme silnou potřebu uklízet v sobě a v našich domovech. Jak je možné, že to jarní sluníčko ukáže každou šmouhu na okně?

Co s tím? Má to vůbec smysl? Co se stane, když se pustím do „průvanu“ doma? Zkusím vám na tyto dotazy odpovědět a společně se podíváme, co se všechno může dít.

Kde začít? Kdekoliv a s čímkoliv. Projděte svůj byt nebo dům místnost po místnosti a podívejte se na ni jinýma očima. Co máte ve skříních, co jste již mnoho let neoblékli, nepoužili nebo mnohokrát přendali s tím, že se to „jednou bude hodit“? Podívejte se i na toaletu, do koupelny a v každém případě si vzpomeňte na sklep a půdu.

Otevřete skříně a botníky a ulevte jim od věcí, které již nenosíte, jsou staré a vytahané, udělejte místo pro něco nového pěkného, jarního. Další zastávku udělejte např. pod postelí? Copak tam najdete, je tam čisto a volno nebo je na vás kouká skladiště?

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Moje zkušenost s jednou klientkou byla docela úsměvná. Přišla s problémem, že špatně spí. Ťukaly jsme (metoda EFT), dala jsem jí cvičení a meditace. Posun byl, ale docela malý. Dohodly jsme se tedy, že se přijdu podívat k ní domů. Přímo od vchodu jsem mě nohy ihned vedly do pokoje, kde paní spala. Podívala jsem se pod postel a jaké bylo překvapení! Koukal na mě elektrický vařič, dle výšky prachu mnoho let nepoužity, boty na lyže a spoustu dalších „někdy“ potřebných věcí. Klidný spánek nad takovým haraburdím opravdu očekávat nelze, spát nad ohněm umí možná jen čerti. A co vykoukne na vás? Celá místnost, kde spíme je velmi důležitá pro naši regeneraci. U dětí dbejte na to, aby si před spaním alespoň trochu uklidili. V ložnici platí stejný princip. Co nejméně věci venku, žádné ostré hrany mířící na postel, květiny a už vůbec ne zrcadla.

Více o kundaliní józe na ditalyner.cz.

Velmi zajímavý, snad národní zvyk patří schovávání prázdných krabic od čehokoliv. Dříve jsem nad tím tak nepřemýšlela, ale mnoho domácností, které jsem navštívila mělo poměrně velký prostor vyhrazený pro prázdné krabice. Věřte, že to je úplně zbytečné. Život bez prázdných krabic je mnohem lehčí a prostornější i, případnou reklamaci výrobku můžete úspěšně uplatnit BEZ ORIGINÁLNÍ KRABICE. Odevzdejte je do tříděného odpadu a najednou zjistíte, že nějaký kus nábytku je navíc. Možná ho můžete prodat nebo použít na jiné podstatnější věci. Díky volnosti prostoru, pak získáte více prostoru v mysli a tím i ve svém životě.

Naše přirozenost je vytvářet nové věci, hledat příležitosti, ale jak mohou přijít, když je již plno. Do plné nádrže také víc nenatankujete, ale benzín vylijete, což je škoda a stojí to peníze.

Mám pro vás návrh, když si nejste jisti na úplné rozloučení s některými věcmi. Uložte je do pytle nebo krabice, napište na něj datum a ukliďte. V případě, je  6 max. 12 měsíců neotevřete je jasné, že věci nepotřebujete a můžete je s čistým svědomým dát pryč ze svého prostoru.

Je to jednoduché!

Vyřazení věci dejte do bazaru, rozdejte známým nebo charitě. Jistě najdete i pár nových, nikdy nepoužitých věcí, které mohou udělat radost někomu jinému a vy budete mít vyřešené dárky na narozeniny nebo i vánoce. Uspořádejte s přáteli výměnný bazar nebo garážový výprodej, pobavíte se, potkáte se, uděláte radost druhým a hlavně, uvolníte prostor pro to NOVÉ.

Pozorujte svůj dech: je mělký? Možná k sobě nechcete pustit nové příležitosti, před něčím se schováváte, možná máte strach. Jděte ven na krásný, čerstvý jarní vzduch a vědomě zhluboka dýchejte. Vydechněte z plných plic a pak se plně nadechněte. Může se vám i zatočí hlava z toho množství kyslíku, na které již tělo není zvyklé, tak ho to zpátky naučte. Každá vaše buňka dostane výživu, hlava se otevře novým nápadů a vy ucítíte, že vám v žilách koluje nová, okysličení krev, nový život. Začněte se radovat a žijte!

Udělejte na chvilku průvan doma nebo v kanceláři, bude se vám mnohem lépe pracovat i odpočívat. Přivítejte novou, čerstvou čchi a dejte najevo sami sobě i ostatním, že máte prostor na nové věci, očekáváte je a těšíte se na ně.

Hodně zdaru!!!!

Vaše

Dita Lyner – Guruliv Kaur

www.ditalyner.cz

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy