Hobby,  Kultura

Ana Serrano: domečky z papíru.

Ana Serrano patří k mladým americkým nadějným umělcům, kteří pracují s papírem.  Její stavby okouzlí dospělé svými detaily, ale jistě uznáte, že musí hodně nadchnout dětského diváka. Nejedná se o miniaturní, ale docela velké domečky.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Ana Serrano vystudovala umění v Pasadeně a v současné době je umělkyní na volné noze. Je vdaná a má dceru.

Pracuje nejen s tvrdým papírem, ale také s dalšími všedními materiály. Vytváří také koláže a fotografuje. Inspiraci hledá v reálném životě a z práce současným i minulým umělců, líbí se jí příběhy a vyprávění.

Kořeny rodičů Any Serrano sahají do Mexika. Ona se však již narodila v Los Angeles. Líbí se jí každodenní život, městské čtvrti a ztvárňuje to, co je samozřejmé. Během posledních let vytvořila takto  několik domečků a obchůdků. Při fotografování se nechává inspirovat některými detaily, které jsou běžně přehlížené. Fotografuje litinové mříže na oknech, zchátralé dveře, ostnaté dráty.

Na svém blogu představuje také různé obrázky, které ji zaujaly. Například tato forografie od Susan Hardman z Flickru, jež zachytila hřbitov v Guatemale (v Chichicastenangu). „Kdo by nechtěl být pohřben na tomto hřbitově?“ ptá se Ana. „Já určitě ano!“

 

Podívejte se na stránky Any Serrano.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy