horoskop,  Renata Petříčková

Horoskop: PROSINEC 2016 pro všechna znamení

beran-free-image-pixabayBerani

Berani mají na prosinec karty, které dokola opakují zdánlivý rozpor. Zklamání, smutek, ukončení versus splynutí s proudem, láskou, vztahem, a korunuje to síla, snaha najít rovnováhu. Může to tedy být měsíc, ve kterém se definitivně budete mít možnost rozloučit s minulostí, s depresí, bolestmi a stíny, kdy pochopíte něco, co vám doposud unikalo a budete mít možnost se dát na novou cestu. A zdá se mi, že to nebude nic, co byste museli udělat silou, ale je to přirozený proces, nechci říct, že nutně příjemný, ale plynulý. Jako by se vše přirozeně uzavřelo a došlo k pochopení, došlo k tomu, že už se nechcete trápit pro nic, co už za to nestojí, že zrekapitulujete tu minulost a rozhodnete se vykročit někam nově.

Dvojí láskové karty (2 pohárů i Milenci v jednom výkladu) značí, že budete možná hodně konfrontováni s něčím v životě, k čemu tíhnete srdcem. Lidi, vztahy, práce… všechno bude mít tuhle příjemnou příchuť něčeho, po čem jste vždycky toužili a možná to neměli, protože stejnou měrou budou tyto pocity obsahovat i zklamání a bolest, která ale spíše směřuje do minulosti, do nutnosti s ní co nejvíce vyrovnat.

Prosinec může být pro Berany měsícem, kdy najdou svoji sílu a otřou si boty od bláta, které na nich celý rok ulpívalo. Mimořádně dobrý čas pro rekapitulaci všeho minulého a pro práci na novém stylu životě, nových událostech, které mají potenciál do budoucna.

byk-free-image-pixabayBýci

I pro Býky to může být velmi obtížný měsíc.  Už první dvě karty (9 holí a Ďábel) naznačují, že se na ně může snést všechna tíha světa – ale především ta, která je nejvíc svazuje. Jako by prosinec právě jim nejvíc ukázal na bolavá místa, na odřeniny a spáleniny po provazech, které je svazují. A vedle nich dal 10 pentaklů – obraz všeho toho, co by chtěli mít. A nemohou na to dosáhnout? Možná… U někoho to může být naopak to, že za tímto obrazem se poženou natolik, až se upíšou ďáblu nebo se zcela vyčerpají a pozor – velké riziko nemocí a nucených zastavení se (4 mečů). Síla se tu snoubí s touto kartou, což může být o vyléčení nemocí, o sebrání síly k tomu s nimi bojovat, k boji s únavou… ale také riziko toho, že svou sílu přeceníte na špatných místech a skončíte v posteli, například.  K tomu obrazu dokonalosti a snů přišel ještě Král pohárů a Svět. To, o čem budete snít, může být spojeno s pocitem zamilovanosti, pocitem pohody na duši, pocitem až omámení tím, nač myslíte a pak už záleží na každém, je-li to právě to, k čemu měl dospět a za čím jít… nebo je-li to právě to, co by měl uzavřít v té truhle a jít od toho. V prosinci je pouze velmi varující zdraví, únava, ztracené síly. Ale naopak v případě, že tyto své síly dobře použijete s rozvahou, mohou vám ulehčit od dosavadních zdravotních trablů. Jde jen o to buď vzepnout poslední síly k poslednímu boji (a vyjde to, nebojte, ač si u toho víc než kdy jindy nebudete věřit) – viz ta 9 holí, nebo se vynasnažit se do této vypjaté situace vůbec nedostat. Každý to má jinak, ale riziko, že budete v prosinci mlet z posledního tady je velké.  Na druhé straně ale je úleva v podobě dobrého zajištění po materiální stránce (nebo myšlenek na něj) i po stránce citové. Prosinec i u vás končí Světem, takže události tohoto měsíce mohou být zásadní v tom, že si konečně něco uvědomíte, dotočí se kruh a přijde pochopení…

blizenci-free-image-pixabayBlíženci

Je zvláštní, jak i jim se ve výkladu objevil Svět. Tentokrát na samém začátku a charakter dalších karet naznačuje, že Blíženci možná do prosince vstupují minimálně s matným vědomím toho, s čím chtějí vstupovat do nového roku. Během prosince se toto vědomí bude ještě trochu tříbit, podíváme se jak.  6 pohárů a Královna pohárů stojí před 6 meči, za kterou je Rytíř holí. Vaše rozhodování a směr, kterým se ještě vášnivěji vydáte, bude patrně souviset s něčím z minulosti, s něčím, co pro vás je srdečně velmi důležité a až jako jemné… Z těchto situací budete vycházet – a to tak, že je buď budete nuceni opustit, oprostit se od minulosti, nebo právě tyto zkušenosti si s sebou vezmete do dalšího období s tím, že právě na nich vybudujete tu odvahu a sílu jít dál.  Je tu i energie výzev (5 holí a Páže mečů) a 2 pohárů. Opět jako byste museli v prosinci bojovat za svoje místo na světě, za to, co vyznáváte, s čím se spojujete, co je vaší podstatou. V tom jediném budete mít velmi dobře jasno – to ostatní už je na vnějších okolnostech, které vás prostě budou v prosinci testovat. Budou vás posouvat jinam – chci tam, nebo nechci? Karty konce měsíce už jsou ale ve znamení právě toho spojení s čím máte rádi, s odvahou a energií žít. Žít to, co jste opravdu chtěli.  I když ten přechod může být nepříjemný, bolestivý, zdá se, že energii na to, abyste ho co nejdříve zvádli, mít budete. Vzhledem k velmi příznivým kartám ihned po těchto bojovných, si myslím, že už jen to, že víte, co chcete, že máte srovnanou minulost, že máte srovnané priority v tom éterickém a blíženeckém světě, vám dá do ruky ty zbraně, kterými si své místo na světě vybojujete na pár tahů.  Možná to, co zažijete v prosinci, bude už jen něco formálního, co je dávno jasné….

Možná to, k čemu v prosinci uděláte odvážný krok, přijde rychleji a snadněji než si myslíte.

Nebude to zadarmo, záleží na každé oblasti vašeho života a na každém individuálně, ale obecně mají Blíženci prosinec jako dělaný pro to, aby se vrhli do toho, co už dlouho promýšlí. Aby udělali poslední kroky a přestali plánovat a začali činit.

rak-free-image-pixabayRak

Opatrný až rozklepaný měsíc… Milí Raci, asi byste to nebyli vy, kdybyste ve výkladu neměli na jedné straně všechny depresivní karty (5 mečů, 5 mincí, 4 pohárů – no vážně!!!) a na druhé straně Milence, Královnu pentaklů, Páže pentaklů a Páže pohárů. To je směs, která  jednomu zamotá hlavu. Můžete v prosinci procházet obdobím hlubokých vnitřních i vnějších pochybností o tom, co děláte, co žijete, zejména pak asi v oblasti mezilidských vztahů (nejen partnerských, ale i lidí kolem sebe). Na jedné straně je to pocit, kdy máte jasno v tom, co chcete být, co chcete rozvíjet – a pozor, určitě tohle udělejte. Ta linie karet vám vyloženě hraje a sedí… Cokoliv dalo by se říci, začnete v prosinci, to vám půjde od ruky, ačkoliv začátky mohou být těžké a mohou být často i v oborech nebo v tématech, která budete „držet v ruce poprvé“.  Množství těch těžkých karet je opravdu na pováženou. U někoho to může být napěchovaná směsice vlastních pocitů, proher a depresivních stavů, pocitů bídy, se kterou konečně bude chtít nějak zatočit. Někomu se právě tohle znovu promítne do života, aby mu to připomnělo minulost. Ale ve všech těch kartách je světlo, že když se podíváte jinak, otočíte jiným směrem, podíváte se mimo své slzy, tak uvidíte tu cestu ven – a tedy i tu druhou polovinu naprosto báječných karet, které jsou jako návod na úspěch.

Prosinec přinese obecně Rakům možnosti.  Možnosti často na to, o čem snili! A pokud se vám toto stane, nepochybujte (ačkoliv pochybnosti tam budou), je to opravdu něco, co má potenciál do budoucna, co můžete využít, co vám postupně poroste pod rukama. Možná se vám jen budou střídat lepší a horší dny, kdy ty dobré budou fakt dobré a ty špatné budou fakt špatné. Ale závěr měsíce a vzkaz pro prosinec je o tom, že „dívejte se kolem, jsou tam vaše sny, nebojte se jich“.

lev-free-image-pixabayLev

Lvi mohou mít prosinec jako královskou korunu na hlavě. Prostě NEJ měsíc. V mnoha ohledech, ale nejvíce asi v tom, že síla by měla být ve vašich rukou. Díky vám, nebo vám osobně, se některé věci v okolí začnou  hýbat kupředu, rozjasňovat, budou se řešit a otvírat záležitosti z minulosti. Královna holí, Eso mečů a 6 pohárů jsou ideální kombinací právě pro to, abyste udělali to, co potřebujete, a osud a druhá nálož karet vám též půjde dobře na ruku, Kolo štěstí, Mírnost a Smrt. Mnohé z těch zásadních událostí přijdou samy, přijde vyrovnání. Je zvláštní, že barvy v tom rozložení karet vedou tu největší sílu k vám samotným. Takže milí Lvi, máte v prosinci obrovskou možnost SAMI zahýbat osudem. Ale jenom tam, kde je to spravedlivé, kde se čeká na jakési vyrovnání, na vybalancování. Mnohé může definitivně odcházet, mnohé může přicházet. Prosinec může být jako x proudová silnice v kombinaci s obrovskou úderností celého výkladu je to situace, ve které se může stát úplně všechno. Přerovnat se život, připravit se na nové… Snad jen si dejte trošku pozor na svou impulsivnost, která by mohla kopí spravedlnosti poslat i na nevinné, možná budete hodně nostalgičtí a často se v myšlenkách zatouláte do minulosti a do osudových okamžiků svého života. Než něco pod vlivem těchto stavů uděláte, dvakrát si to rozmyslete, prosím…

panna-free-image-pixabayPanna

Zdá se, že Panny budou mít poslední měsíc tohoto roku hodně uzavřený sami do sebe. A mít vedle sebe nějakou tu Pannu, nedráždila bych v těchto dnech hada bosou nohou. Můžete být rozcitlivělí a prosinec z vás bude tahat pocity křivdy, snahy je až křečovitě řešit. Král pohárů se tu nemůže dohodnout se 7 mečů a Králem mečů. A do toho ohnivá Královna holí a celkově kolem jen samé zvažování – Poustevník, 2 mincí, Páže mincí. Možná pocit ztracené půdy pod nohama. Nebo půdy tak kostrbaté nebo klouzající vám pod obuví, že nebudete mít náladu po ní chodit. Můžete být ale i docela spokojení s vnější situací svého života, ale uvnitř se mohou vyskytovat pochyby o tom, jestli to, co prožíváte a cítíte, je skutečné. Jestli tomu všemu není třeba přitáhnout opratě. Také se můžete dostávat do situací, kdy budete nuceni něco zvažovat, balancovat na ostrých hranách anebo odcházet do ústranní, ta zvýšená potřeba klidu tu je přítomna ve více odstínech. Potřebujete nabrat síly a znovu vidět nějaký směr, který vám přinese zase řád a jistotu. Právě toto hledání bude hlavním tématem vašeho prosince. Veletoč různých emocí, ze kterých ale nakonec vždycky silou vůle a pracovitostí dojdete do stavu, kdy už s chladnou hlavou projdete svá pro a proti a rozhodnete se. Prosinec také může být měsícem nových možností, v práci, v životě… nových nabídek a vyjasněných záležitostí z minula.

vahy-free-image-pixabayVáha

Měl by to pro vás být velmi příjemný měsíc. Minimálně v tom, že přinese nejednu pěknou chvilku spojenou s pocitem, že „jsou věci tak, jak mají být“. Mohou to být drobné oslavy, či jen stavy spokojenosti uvnitř sebe. Drobnosti, které vám dají energii a elán jít znovu do nových životních úseků. Ostatně karta 4 holí hned na začátku by mohla značit nejeden takový začátek až osudového rázu. V dolní části rozkladu karet máte také Smrt a Blázna, takže těch nových etap se můžete nadát velmi snadno. Nebo šancí. Nových úhlů pohledu. Výklad vám končí Pážetem pentaklů a Šestkou pentaklů, můžete ve zvýšené míře své myšlenky zastihnout v jakémsi účetnictví celého roku, co vám kdo dal, co vzal, co jste komu dali vy… a jak si porovnáte budoucnost v budoucnosti. Asi nejvíce bilanční rozklad pro všechna znamení je ten váš.  Čtyři ze šesti karet mají v sobě symboliku vah. Od osudových (Smrt), po ty jemné (Mírnost a Šestka mincí). Budete mít chuť si zjednat spravedlnost nejen sami v sobě, ale asi i ve svém okolí. Možná vás ostatní nebudou poznávat, protože vám mohou bouchnout saze, nebo naopak někoho překvapíte svou přízní. Spíš to druhé, protože celkové naladění by mělo být milé, mělo by jít směrem k lidem a situacím, které máte rádi, ve kterých chcete spočinout ve spravedlivé úlevě a oslavě. Budete chtít mít na svátky prostě klid… Snad i proto, že na všechno to přemýšlení klid budete potřebovat…

stir-free-image-pixabayŠtír

Vám se tu hned zkraje bije Pětka holí a Čtyřka mečů. Nepřepínejte se. Máte to trošku jako Býci. Pokud přepnete své síly, může vás to stát zdravotní kolaps nebo jakousi vybranou daň. Nucené ztišení. Je tu v rozporu obrovská snaha něco vyřešit, o něco nepřijít, udělat odvážné kroky a to i osudového rázu, jít z místa na místo (6 mečů), a opravdu jen přítomnost dalších karet, 8 mincí a 6 holí všechen ten chaos tlumí a zdá se, že rušné Vánoce, které jste si naplánovali, opravdu zvládnete. V prosinci se vám může otočit svět vzhůru nohama, protože budete tak akční, že svůj život možná budete chtít přerovnat od základů. I s chutí se do toho všeho pustit se všemi negativy a těžkými okolnostmi. Bít se za své sny? Určitě, svědčí o tom tři linie v tomto výkladu. Víc než kdy jindy bude vaše koncoroční bilancování o opravdových krocích kupředu. O změnách, které budou odraženy v realitě. O tom, co jste si vysnili, co potřebujete a na co jste třeba jen marně sahali v průběhu roku: To nyní může přijít… Stále tu je hodně energie k uzdravování minulosti nebo k opouštění něčeho, na čem nezdravě lpíte. Nezahazujte to, to ne… ale využijte to k tomu, že se právě na tomto lpění vydáte do budoucnosti, že si rozložíte do drobných částí svůj život a znovu si ho postavíte – a nemusíte vůbec nic z něj vyhodit, jen přeskládat do jiného obrazce.

strelec-free-image-pixabayStřelec

Střelci mají nejjasnější a nejúdernější výklad z celého zvěrokruhu. Poustevník a Svět, dva králové vedle sebe. Dalo by se říci, že vám do cesty snad v prosinci nemůže přijít nic nepříjemného a když ano, nebude to nic, co jste nečekali. Naopak – pokud něco z vašeho života odejde, je to o tom, že jste nad tím dlouze přemýšleli a jen to dozrálo. Najednou dostanete plnou mísu zralého ovoce z celého roku. Na všem jste poctivě pracovali. Zasloužíte si každičký ten kousek. Pocit radosti budete mít jak po materiální stránce, tak i po té citové. Život se vám zalíbí. Je to opravdu jeden z nejkrásnějších výkladů v celém roce a měli byste mít neskutečně krásný a pohodový prosinec…

kozoroh-free-image-pixabayKozoroh

Opět dvě karty, které jsou o ukončování a razantních změnách – 10 mečů a Svět. S něčím ztratíte trpělivost, nebo to osud vyřeší za vás. Něco se v prosinci změní a to, co vás třeba dlouhodobě trápilo, konečně dojde svého vyřešení, nebo dílčího vyřešení. Toho trápení tady máte celkem dost a je znát, že vás už tlačí k nějakému řešení. Že už toho máte plné zuby, ale… na druhé straně uprostřed celého výkladu si hoví Král pohárů a Kolo osudu. Zkuste se uklidnit, ono to hezkého k vám přijde více a je možné, že právě to hezké vám ulehčí rozhodování a můžete se dočkat i lásky. Nebo milého zamilování. Něčeho tak hřejivého, jak si ten vánoční čas po právu zaslouží…  I to vám poté může dodat energii a pohnout koly osudu lépe a necháte tak za sebou něco z minulosti, nebo alespoň to, kvůli čemu máte v prosinci špatný spánek.

vodnar-free-image-pixabayVodnář

Neuvěřitelných pět karet velkého arkána ze šesti! Pro Vodnáře může být tedy prosinec nezapomenutelný nebo nějakým způsobem velice zásadní. Máte zvláštní kombinaci karet, které opět ukončují něco starého (Svět), a to spravedlivým způsobem. Měsíc, Spravedlnost, Svět… Pod tím Vůz, Císař a Rytíř pohárů. Budete asi na sebe, i na své blízké, maximálně nároční. Budete chtít konečně kvalitu, to, co o čem jste přesvědčeni, že si zasloužíte. Také tu je větší tlak na to, abyste našli cestu ze situací, které jsou už delší dobu zamlžené. Chcete ráznost, chcete výsledek, chcete se konečně pohnout někam dál. Jsou to výtečné karty třeba pro vztahy, pro vznikající vztahy, které potřebujete posunout o úroveň výš. Nyní bude vaší potřebě nasloucháno. Asi nejvíc ze všech znamení budete sršet energií a v tom nejdrsnějším případě, budete ve svém životě na začátku prosince někde, a na konci prosince už úplně někde jinde. A pro ostatní to bude oscilace mezi oběma póly.

ryby-free-image-pixabayRyba

I Ryby mají ve výkladu 10 mečů, tedy kartu, která může rozjasnit konečně to, co už za sebou táhnete celý rok. Je zvláštní, jak tento faktor prostupuje všemi výklady, vždycky v jiné podobě, ale některé karty se neuvěřitelně opakovaly! A pro vás to může mít podobu toho, že se dočkáte věcí, na které jste čekali. Stát se ale mohou dvě možnosti. První je ta, že si nakonec své čekání rozmyslíte, ukončíte ho a dáte se jiným směrem. Druhá je ta, že nějakým svým krokem tento proces urychlíte a opravdu se dočkáte výsledku. Jenže Sedmička mincí, která tu všechno korunuje, vás zase vrací zpět na startovní čáru, a tak vaše výsledky a vaše „závěry“, které v prosinci uděláte, budou jen dalším zázemím pro další etapu. Ale rozhodně plodnou, rozhodně se to, co znovu zasijete v prosinci už bude zdát silnější a úroveň vyšší. Můžete být spokojeni. Ostatně spokojenost se vám tu prolíná kolem dokola. Budete příjemně plout s proudem vašeho prosince a jen tak se občas vymrsknete nad vodu, abyste se nadechli i jiného vzduchu…  Máte-li na tento měsíc nějaké velké plány, vrhněte se do nich, je to mimořádně příznivý čas.

Renata Petříčková

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy