Helena Herynková,  Knihy,  Kultura,  Pro rodiče,  rodina

Žádná záhada Otolíně neodolá

Otolína je neobyčejná mladá dáma, která bydlí ve Velkoměstě s kamarádem panem Mourou a zažívá neskutečná dobrodružství. Seznamte se s Otolínou, jejíž příběhy budete chtít nejen číst, ale nejraději i prožít.

14947943_366403203697217_8745140929796259676_n

Otolína žije ve Velkoměstě, v domě, jemuž se přezdívá Pepřenka. Její rodiče jsou sběratelé a jezdí po celém světě za různými poklady. Z jedné ze svých cest přivezli Otolíně kamaráda, tvora z norského močálu. Pan Moura, jak se onen kamarád jmenuje, nesnáší vlhko, déšť a kartáčování vlasů. Ale Otolína je jeho nejlepší přítelkyně, takže jí i to kartáčování dovolí. Nebojte se, že by se o Otolínu a pan Mouru nikdo nestaral. Rodiče objednali firmu snad na každou potřebnou domácí práci, a Otolína má tak čas na sbírání nenošených bot a pohlednic, ale především na vymýšlení chytrých plánů.

Knižní série o holčičce Otolíně a jejích dobrodružstvích, vycházející pod značkou Ella & Max v Presco Group, vám hned po prvních stránkách uhrane natolik, že zatoužíte po dalších a dalších dílech. Prozatím vyšly dva, Otolína a žlutá kočka a Otolína ve škole. Autor a ilustrátor Chris Riddell přináší hrdinku, kterou si zamilují malí i velcí, a velmi snadno podlehnou i tajemnému kouzlu pana Moury.

15253366_374144109589793_58661383286586706_n

Otolíniny příběhy nejsou složité a zdatnější malí čtenáři je přelouskají za jedno deštivé odpoledne. Hlavní devizou knih je jejich zpracování. Autor si pohrál s grafickou stránkou, a tak je Otolína napůl dobrodružný román a napůl vtipný komiks. Kouzelné ilustrace se snoubí s vyprávěním a vytvářejí tak dokonalý mix.

Pátrání po ztracených zvířecích mazlíčcích i po záhadném duchovi si užijí hlavně čtenáři asi od 10 let, ale jejich rodiče se rozhodně nemusejí bát, že by se třeba u předčítání nudili. Otolína a pan Moura sahají do sbírky převleků a už vymýšlejí další chytrý plán. Obujte si jednu botu (druhá patří do sbírky nenošených bot) a vydejte se pátrat s nimi. Touhle knižní sérií rozhodně neprohloupíte, já si ji velmi užila, ač zatím nemám děti.

Nejnovější příspěvky na webu:
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′

srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy