Hobby,  Recepty,  Soňa Rivera

Jemná krůtí minisekaná

Také máte rádi sekanou? Ale co si budeme povídat, ta z vepřového masa není zrovna “dietní”. Zkuste pro změnu zdravější verzi z krůtího masa, ovesných vloček a karotky. Se zeleninou a s bramborem tvoří plnohodnotný oběd, výborná je i s pečivem k večeři, nebo si ji můžete vzít s sebou na výlet či piknik.

Ingredience:

1/2 kg krůtích prsou

1/2 rohlíku

2 lžíce jemných ovesných vloček

150 ml smetany

1 vejce

2 stroužky česneku

1 lahůdková cibulka

1 mrkev

1 lžička majoránky

sůl

 

Postup:

Rohlík nakrájíme na kostičky, smícháme s vločkami a zalijeme smetanou. Mrkev krátce povaříme a nakrájíme na kostičky. Krůtí prsa nasekáme nebo umeleme, důkladně prohněteme s rozmočeným rohlíkem a vločkami, přidáme vejce, utřený česnek, nakrájenou cibulku, mrkev, majoránku a sůl (dětem je lepší sůl vynechat). Pokud je hmota příliš řídká, je možné ji dodatečně zahustit jemnými ovesnými vločkami.

Rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme bochánky velikosti tenisových míčků. Klademe je na pekáč vyložený pečícím papírem tak, aby se nedotýkaly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.

Podáváme se zeleninou a vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť!

Soňa Rivera

 sona.rivera@superrodina.cz

 

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Jemná krůtí minisekaná
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy