Share

Když čekám hosty a nechce se mi dlouho „patlat“ s nějakým jídlem, tak sáhnu po tomto receptu. Je tak snadný, že ho zvládne i začátečník, ale přitom působí neobyčejně a slavnostně.

 

 

Ingredience:

krůtí prsa

bazalkové pesto

anglická slanina

smetana na šlehání

sůl

 

Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. Plátky lehce osolíme, z jedné strany potřeme bazalkovým pestem a poklademe anglickou slaninou. Zamotáme závitky, zajistíme je párátkem a klademe je těsně vedle sebe do vhodné zapékací nádoby (není třeba ji vymazávat). Ideální velikost je taková, aby kolem závitků nezbývalo žádné místo. Závitky zalijeme smetanou na šlehání a zakryté dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Po dvaceti minutách odkryjeme zapékací mísu, teplotu snížíme na 180 a dopečeme doměkka a dozlatova.

Dobrou chuť

 

Soňa Rivera