Share

V naší redakční kuchyni zavládla jahodománie. Jahody jsou prostě všude a my z nich připravujeme jednu dobrotu za druhou a následně se dohadujeme, kterou předložíme vám, našim milým čtenářkám a čtenářům. Dnes zvítězily tvarohové knedlíčky, jaké vařily už naše babičky…

No řekněte, dá se jim odolat?

Na knedlíčky (na 2 – 3 porce):

250 g tvarohu

100 g dětské krupičky

60 g másla

2 vejce

1 lžíce cukru

kůra z jednoho citrónu

špetka soli

500 g jahod

1 zakysaná smetana

2 vanilkové cukry

Očistíme jahody, zasypeme jedním vanilkovým cukrem a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Dáme chladit do ledničky.

Zakysanou smetanu smícháme s druhým vanilkovým cukrem a také dáme chladit.

Změklé máslo utřeme se žloutky a lžící cukru do pěny, vmícháme krupičku, sůl, tvaroh, nastrouhanou citrónovou kůru a nakonec opatrně sníh z bílků. Těsto necháme deset minut odležet a poté lžičkou tvarujeme malé knedlíčky (nočky), vkládáme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme přibližně 5 minut.

Tip na podávání: na talíř nalijeme rozmačkané jahody, na ně naaranžujeme knedlíčky a přelijeme smetánkou, ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Dobrou chuť!

Soňa Rivera

Další recepty:

[srp srp_number_post_option=’8′ srp_filter_cat_option=’5689′ srp_thumbnail_wdg_width=’80’ srp_thumbnail_wdg_height=’80’ srp_wdg_excerpt_length=’0′ srp_post_date_option=’no’]

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]