Recept: tvarohové knedlíčky od naší babičky s mačkanými jahodami a smetánkou
V naší redakční kuchyni zavládla jahodománie. Jahody jsou prostě všude a my z nich připravujeme jednu dobrotu za druhou a následně se dohadujeme, kterou předložíme vám, našim milým čtenářkám a čtenářům. Dnes zvítězily tvarohové knedlíčky, jaké vařily už naše babičky…
No řekněte, dá se jim odolat?
Na knedlíčky (na 2 – 3 porce):
250 g tvarohu
100 g dětské krupičky
60 g másla
2 vejce
1 lžíce cukru
kůra z jednoho citrónu
špetka soli
500 g jahod
1 zakysaná smetana
2 vanilkové cukry
Očistíme jahody, zasypeme jedním vanilkovým cukrem a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Dáme chladit do ledničky.
Zakysanou smetanu smícháme s druhým vanilkovým cukrem a také dáme chladit.
Změklé máslo utřeme se žloutky a lžící cukru do pěny, vmícháme krupičku, sůl, tvaroh, nastrouhanou citrónovou kůru a nakonec opatrně sníh z bílků. Těsto necháme deset minut odležet a poté lžičkou tvarujeme malé knedlíčky (nočky), vkládáme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme přibližně 5 minut.
Tip na podávání: na talíř nalijeme rozmačkané jahody, na ně naaranžujeme knedlíčky a přelijeme smetánkou, ozdobíme mátou nebo meduňkou.
Dobrou chuť!
Soňa Rivera
[srp srp_number_post_option=’8′ srp_filter_cat_option=’5689′ srp_thumbnail_wdg_width=’80’ srp_thumbnail_wdg_height=’80’ srp_wdg_excerpt_length=’0′ srp_post_date_option=’no’]
[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]