Share

V naší redakční kuchyni zavládla jahodománie. Jahody jsou prostě všude a my z nich připravujeme jednu dobrotu za druhou a následně se dohadujeme, kterou předložíme vám, našim milým čtenářkám a čtenářům. Dnes zvítězily tvarohové knedlíčky, jaké vařily už naše babičky…

No řekněte, dá se jim odolat?

Na knedlíčky (na 2 – 3 porce):

250 g tvarohu

100 g dětské krupičky

60 g másla

2 vejce

1 lžíce cukru

kůra z jednoho citrónu

špetka soli

500 g jahod

1 zakysaná smetana

2 vanilkové cukry

Očistíme jahody, zasypeme jedním vanilkovým cukrem a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Dáme chladit do ledničky.

Zakysanou smetanu smícháme s druhým vanilkovým cukrem a také dáme chladit.

Změklé máslo utřeme se žloutky a lžící cukru do pěny, vmícháme krupičku, sůl, tvaroh, nastrouhanou citrónovou kůru a nakonec opatrně sníh z bílků. Těsto necháme deset minut odležet a poté lžičkou tvarujeme malé knedlíčky (nočky), vkládáme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme přibližně 5 minut.

Tip na podávání: na talíř nalijeme rozmačkané jahody, na ně naaranžujeme knedlíčky a přelijeme smetánkou, ozdobíme mátou nebo meduňkou.

Dobrou chuť!

Soňa Rivera

Další recepty:
Nejnovější příspěvky na webu:

Lucie Ernestová: Miluj svůj život 2018

Lucie Ernestová: Miluj svůj život 2018

14. Srpen 2017

Zpříjemnit si celý rok krásným kalendářem, který sem tam okoření život hladkou myšlenkou, úvahou a tématem, o kterém lze bez nadsázky říci, že zůstává věčné! Vděčnost, radost, plynutí života, láska, péče o tělo – to všechno patří mezi dvanáct drobných životních témat, která vám Lucie Ernerstová nabízí k přemýšlení a působení na svou duši v průběhu roku 2018. Námět na tento kalendář k ní přišel z loňského roku, kdy poprvé ilustrovala stejný kalendář s texty Louise L. Hay, jejíž kalendáře u nás už vycházejí řadu let. Letos po poprvé dostala do rukou samotná ilustrátorka. V rozhovoru, který jsem s ní při té příležitosti dělala, mne zajímalo,

ROZHOVOR MUDr. David Frej: Antibiotika může porazit ve výsledku jen silná lidská imunita

ROZHOVOR MUDr. David Frej: Antibiotika může porazit ve výsledku jen silná lidská imunita

14. Srpen 2017

Jak dál po antibiotikách… jak si vylepšit trávení a imunitu. Ta obrovská a dokonale vyvážená džungle bakterií v našem těle zajišťuje bezproblémový chod naší imunity, orgánů a vstřebávání živin. Je s podivem, jakými zásahy ji často „potěšíme“ a stále zůstáváme naživu. Nemluvíme jen o antibiotikách. S jedním z autorů knihy Jak dál po antibiotikách (a během jejich užívání) jsme se podívali na všechno to naše trávení a imunitu ještě bližším pohledem. První, co mne v knize zaujalo se týkalo kvality mateřského mléka. Když matka trpí dysmikrobií, předává dítěti v mateřském mléce i produkty toxických procesů, které probíhají v jejím střevě. Faktem je, že mnoho kojích matek trpí vyčerpáním