Knihy,  MB,  Recepty

Recept: citrony a bylinky v soli z knihy Nakládání a uzení

Na jednu velkou sklenici

1 lžička koriandrových semínek

1 lžička kuliček černého pepře

1 lžička semínek fenyklu

Kousek nahrubo podrcené skořicové kůry

150 g kamenné nebo mořské soli (nikoli stolní)

3 rozmačkané bobkové listy

9 citronů

2 lžíce bílého vinného octa

Postup:

Nepodrcené koření a skořicovou kůru dejte do pánve na smažení a jednu minutu je hřejte, aby se uvolnila vůně. Pak je vložte do mísy se solí a rozmačkanými bobkovými listy a vše promíchejte. Citrony na 4-5 místech vertikálně nařízněte asi do půlky dužiny. Do zářezů vetřete okořeněnou sůl a pak je namačkejte do vzduchotěsné sklenice. Posypte je zbývající ochucenou solí.

Stlačte je a zalijte vinným octem a dostatečným množstvím studené vody, aby byly potopené. Uzavřete sklenici a uschovejte ji na chladném místě.

Takto připravené citrony budou k upotřebení asi za měsíc. Neotevřené vydrží několik let. Pokaždé, když je použijete, se ujistěte, že jsou citrony zalité tekutinou a že jste sklenici zase dobře zavřeli.

Ukázka z knihy:

Mohlo by vás zajímatRecept: Marmeládový chléb s máslovým pudinkem

MB

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’2′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy