
Recept: Marmeládový chléb s máslovým pudinkem
.
.
.
Ingredience
(6 porcí)
8 krajíčků z brioškového bochníku, z nichž odstraníte kůrky
50 g rozměklého másla
8 lžic pomerančové marmelády
3 vejce
4 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
500 ml smetany
2 lžíce whisky
Postup
Přehřejte troubu na 160 stupňů Celsia. Namažte máslem brioškové krajíčky, udělejte z nich čtyři sendviče a mezi oba krajíčky dejte nejméně jednu lžíci marmelády. Sendviče překrojte na trojúhelníky a položte je v řadě do pekáče vhodné velikosti.
V míse rozšlehejte vejce a přidejte cukr, vanilku, smetanu a whisky. Směs rozšlehejte a brioškové sendviče jí přelijte. Nechte je aspoň dvacet minut stát, pak použijte zbývající marmeládu a nadělejte z ní po celém pudinku malé kopečky.
Pečte v troubě asi 45 minut, až dozlatova. Před podáváním nechte pět minut stát, aby pudink trochu vychladl.
Dobrou chuť
Nechte se inspirovat dalšími recepty z nakladatelství Metafora
.

