Share

Rybí polévka

Na štědrovečerní stůl kromě kapra a bramborového salátu neodmyslitelně patří také rybí polévka. Připravit si ji snadno můžete i doma

Očištěnou rybí hlavu zbavte žaber, zalijte ji 1 litrem vody, osolte a nechte zvolna vařit spolu s cibulí a divokým kořením. Po 30 minutách odstavte a sceďte. Vývar uchovejte, z prochladlé rybí hlavy odeberte maso a dejte stranou.

V hrnci na másle za stálého míchání dorůžova na mírném ohni osmahněte kořenovou zeleninu. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte. Zalijte rybím vývarem, dobře rozmíchejte a vložte pokrájené vnitřnosti a mlíčí.

Okořeňte špetkou muškátového květu a pepře a vařte ještě 15-20 minut. Na závěr polévku ozdobte petrželkou.

Ingredience:

 

Bobkový list 1 ks
Celer 1 ks
Cibule 1 ks
Kapr 1 ks
Máslo 50 g
Mouka hladká 1 lžíce
Mrkev 1 ks
Muškátový květ 1 špetka
Nové koření 4 ks
Pepř 1 špetka
Petržel 1 ks
Petrželka 1 lžíce
Sůl 1 špetka

 

Recepty na další vánoční recepty naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz

TZ Tradiční recepty, text/foto Jiří Poláček