Hobby,  Recepty

Recept na výbornou svatomartinskou husu.

 

Recept svatomartinská husa

Přichází čas Svatomartinských hodů, které již odedávna symbolizují příchod blížící se zimy. K tomuto svátku neodmyslitelně patří i svatomartinská husa. Potěšte své blízké a upečte jim doma voňavou husu.

Jak na to? Nejprve si připravíme všechny potřebné suroviny – husu, sůl, kmín, vodu a jablka. Husu si nejprve zevnitř i zvenčí osolíme a pokmínujeme. Poté ji vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do středně rozehřáté trouby. Za občasného podlévání a přelévání vypečenou šťávou pečeme doměkka a dokřupava.

Až je husa hotová, vyjmeme jí a uchováváme teplou. Z pekáče odebereme čisté husí sádlo. Dále oškrábeme vypečeniny, podlijeme troškou horké vody a povaříme. Do šťávy ve finále můžeme nakrájet plátky jablek a podusíme ji. Posvícenskou husu ozdobíme jablky a podáváme s červeným zelím a houskovými domácími knedlíky. Přejeme dobrou chuť!

Recepty na další lahodné pokrmy naleznete na webové stránce www.tradicnirecepty.cz.

 

Suroviny:

Husa
Jablko na ozdobení
Kmín
Sůl
Voda

TZ tradiční recepty.cz, foto/text: Jiří Poláček

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy