Knihy

Detektivka pro malé čtenáře. Čtení o letních prázdninách.

Share

Zuzana Pospíšilová, Detektivové. Nakladatelství Grada 2012.

Pachatelka Zuzana Pospíšilová, ježto může za vznik této dětské knížky, spáchala tento literární počin, aby dětem přiblížila zábavnou formou některé kousky detektivní práce, počínaje sádrovým odlitkem stopy.

Na sídliště se přistěhují dva noví kluci, kteří se hned po pár prvních minutách skamarádí s dalšími třemi místními hochy. Brzy jim padne do oka podezřelý muž a rozhodnou se, že si ho prověří. Jedni chlapci zatím odlévají stopu a zbylí jdou muži v patách. Spolu s policií je pak zjištěno, že v muzeu byl ukraden obraz. Je to velmi vzácný kousek ve zlatém rámu. Invence jednoho tatínka spolu s chlapci je přivede na stopu ukradeného díla. A pak je potřeba ještě usvědčit pachatele.

Lehká detektivní knížka pro malé čtenáře, která trochu zostudí policii v nápadech. I v hlavě nezkušeného taťky se zrodí výborný plán, který se nemine úspěchem. V závěru dostanete pár detektivních otázek a přečtete si charakteristiky jednotlivých členů dětské party. Nějak to velmi nápadně připomíná styl Thomase Breziny (psali jsme o jeho Počítačovém démonu). Nejvíce na knížce oceňuji barevné provedení. Obrázky Markéty Vydrové naprosto perfektně a živě doplňují celou knížku a jsou tím nejlepším na malých Detektivech.

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy