Knihy

Záhady historie, které řídí naše kroky. Odkrývaná tajemství v nové publikace Javiera Sierry.

Javier Sierra, Záhady historie, které řídí naše kroky. Proroctví, ztracené civilizace a skrytá znamení. Nakladatelství AlPress 2012.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Zajímáte se o historii a skrytá tajemství? Publikace Javiera Sierry vám klidně může zbořit některé zažité a “zaprášené” znalosti ze školy, které by samy už možná chtěly “rekonstruovat”, anebo možná lépe dosud nabyté informace podstatně rozšíří. Kniha se skládá z mnoha napínavě psaných kapitol ze skutečné historie. Sic se nejedná o mystifikace, mohou se stát tyto informace pro řadu lidí šokujícími.

Na hrobce Inocence VIII. je nápis Novi orbis suo aevo inventi gloria (Jemu náleží sláva za objevení Nového světa). Přitom Inocenc VIII. zemřel týden předtím, než Kolumbus vyrazil na svou slavnou pouť na Západ. Že by nakonec objevil Ameriku dříve? A jeho známá cesta z roku 1492 byla vlastně jakýmsi „znovu-objevením“ nového světa?

Javier Sierra pochází ze Španělska a díky svému cestovatelskému a objevovatelskému koníčku a touze spojovat vědu a záhadné scenérie procestoval řadu míst světa. Zajímají ho tajemná místa, dokumenty a události, sám je povoláním spisovatel a novinář. Odborníci však musí s jeho texty více než souhlasit – je schopen popsat a „rozluštit“ čtivou formou různá tajemství, interpretovat staré dokumenty a umělecká díla. Vyjma žurnalistické a spisovatelské praxe se dále ještě podílí na několika rozhlasových a televizních programech. Záhady historie není jeho první publikací, vydal jich již několik a postupně se některé staly bestsellery.

V této “Knize záhad” se dozvíte o tajné křižácké výpravě, o Kolumbově proroctví, o náročné cestě do Vinlandie. Autor si klade otázku, zdali templáři dorazili do Ameriky, představí vám „mapu konce světa“, zázraky na dvoře Filipa IV., hon za nacistickým grálem, ztracené boží předměty. Zaměří se na pyramidy, egyptský talisman sira Johna Soaneho, zednářské tajemství George Washingtona. Dozvíte se něco o nejstarším horoskopu světa, o podzemních tureckých labyrintech a mnoho dalšího.

Víte, který papež nevěřil v Boha? Který muž předpověděl vlastní smrt? Jakou mají souvislost magie a knihovna v Alexandrii? Kde se nachází ztracený hrob Alexandra Velikého? A jaké záhady nám připravil Leonardo da Vinci?

Od knížky se neodtrhnete. S každou odhalenou záhadou budete mít pocit, že se noříte do další. A jako by o to více platila slavná věta z Platónovy Obrany Sókrata: Vím, že nic nevím.

Víte, kde ležela Iliada? Že v Homérově textu je skryt astronomický klíč?

Dovede si vysvětlit, kde se vzal mezi domorodými Indiány kámen o 9 řádcích a 214 znacích semitského původu, psaný písmem, které se přestalo používat někdy kolem roku 1000 př. n. l.? Je možné, že měla Bible pravdu a Indiáni patří k potomkům některého z deseti ztracených izraelský národů?

A tušíte, kolik v sobě skrývá záhad „jen“ jeden obraz Poslední večeře od Leonarda da Vinciho? Když se právě zde na chvíli zastavíme, pak odborníci v souvislosti s tímto obrazem předpokládají, že Poslední večeře je koncipována jako model uspořádání vesmíru, kde každý ze sedících vychází symbolicky ze zvěrokruhu. „Když tedy Leonardo namaloval na pravém konci stolu Šimona, připodobňuje ho ke znamení Skopce, neboť ho opatřil kozí bradkou… Juda Tadeáš, sedící vedle něj, ztělesňuje Býka, a proto mu dává výraz býka chystajícího se zaútočit. Matouš představuje blížence, tedy komunikaci. To vysvětluje jeho gesto vyzývající k dialogu…“

Nechte se unášet jinou historií, než strohými letopočty ze školních lavic. Zajímavá témata jsou navíc doplněna fotografickou přílohou. Knihu vřele doporučuji každému, kdo nesnáší nudu a chce se dozvědět mnoho nového o “zapomenuté” minulosti.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy