Kultura,  Nejnovější trailery

Diktátor od Sachy Cohena vstoupí na česká a slovenská plátna už 17. května.

Nový trailer k filmu Diktátor od Sachy Barona Cohena, který byl propuštěn již asi před deseti dny, lidi vcelku pobavil a kritici usuzují, že je mnohem lepší než předchozí verze, ve které dominoval absolutistický diktátor, diplomat s přísným výrazem po řadě trošku nudných řečech Baracka Obamy a Hillary Clintonové – vždyť jsme se nechtěli dívat na seriózní zpravodajské médium informující o americkém boji proti Velkému zlu.

Či jako vousatý nadšenec na velbloudovi, na nějž může prostý dav pohlédnout, když projíždí jinak frekventovanou americkou silnicí na pouštním odfrkujícím sudokopytníkovi a v neposlední řadě jako hybrid mezi Husajnem, Kaddáfím a Stalinem, uplatňující právo veta a vždy být v čele a nejlepší, jakmile například střílí po sportovních soupeřích při běžeckém maratónu. K zemi padnou protivníci – regulérní olympiáda je tu zhola nemožná, neboť vítězem ve všech disciplínách může být pouze a jen Aladeen – a cílová páska mu raději běží v ústrety.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Zábavnější už byla oscarová show ohledně vousatého vetřelce z totalitní domoviny, který přišel na červený koberec s urnou zemřelého severokorejského vládce.

Doposud se tedy zdálo, že celý film bude jen o vousatém vůdci, který vstoupí na americké území, a tím pádem tu vznikaly jisté obavy, zdali se nebude jednat jen o chabou kopii Borata – také přicházející ze vzdálených sic kazašských končin, by nakouknul do „amerycké kultůry“

Ale druhý klip je opravdu jiný.

Na úvod nás sice pár vteřin bude zase „nudit“ americká politika, pak na scénu opět přichází onen podvodný kousek na běžecké dráze s postřelenými soupeři, ale brzy padne noc a ze tmy objevivší se agenti unášejí jinak nedotknutelného vládce. Nastává důsledná změna jeho arabskému zevnějšku. Aladeen přichází o svůj honosný plnovous. Důstojnost je v trapu – v kraťasech a v bílém tričku bloudí New Yorkem. Nemá ani peníze. Připlete se do demonstrace a je pěkně schlazen vodním proudem. Začne pracovat v malém obchůdku, ale sem tam vrazí kopanec i malému klackovi či políček dospělému. Sacha Cohen také způsobí značné rozpaky, když se svou pseudo-mateřštinou baví s kolegou před turisty ve vrtulníku o výbuchu Empire State Building.

Další video, které nabízíme, se týká přímo scény z obchodu. Doposud prodával pušky, nyní musí prodávat zeleninu. Na otázku prodeje střelných pušek se prodavačka jen zasměje – myslí si, že jde jen o vtip. Netuší, že mluví s velkým vládcem.

Sacha Cohen ve filmu hraje dvojroli. Je to velký diktátor a také obyčejný buran, pasáček koz, kterého si bere s sebou do Ameriky jako svého dvojníka. Co Aladeen přichází o vousy, na jeho místo nastupuje imbecilní dvojník, který dokáže zničit všechno to, co sobecký vládce a jeho předkové za celá léta vybudovali.

Padla i slova, že Sacha Cohen v novém filmu  trochu připomíná klasického Great Dictator od Charlieho Chaplina.

Film byl inspirovaný románem Zabibah a totalitními arabskými vládci. Kolem sebe má Alladeen ženské bodyguardky, které jsou silné v končetinách i prsou.

Američané shlédnou premiéru 16. května. V Čechách a na Slovensku jen o den později.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy