Glosy

Čtrnáctiletý chlapec se inspiroval televizní detektivkou a zabil svou matku.

Čtrnáctiletý mladík Daniel Bartlam utloukl matku kladivem a pak její tělo spálil. Odsouzen byl k šestnácti letům vězení.

Stalo se tak loni 25. dubna v jejich domě v Redhill v Nottinghamu ve Velké Británii. Při prvním výslechu policii vypověděl, že jeho matku zabil neznámý útočník. Později změnil výpověď tak, že neunesl hádku a pod tímto tlakem matku zavraždil.

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

Nakonec však policisté našli na jeho počítači smazaný příběh, ve kterém Daniel popisoval celou vraždu.

Nechal se inspirovat jiným příběhem, jedním z dílů televizního seriálu Coronation Street.

Seriál vstoupil v Británii na televizní obrazovky v roce 1960 a trval přes 51 let, nyní se jeho natáčení přesouvá z Granada Studios v Manchesteru do Media City v Traffordu. Patří k jedněm z nejkomerčnějších televizních seriálů ve své zemi. Už v září 2010 se stal nejdéle běžícím televizním seriálem hned po As the World Turns ze Spojených států, který však již skončil. Coronation Street přebírá štafetu.

V jednom z dílů právě pachatel John Stape zabil ženu kladivem.

Nezletilý Daniel udeřil svou matku sedmkrát kladivem, po té ložnici polil benzínem a položil noviny k plynovému hořáku. Mrtvola musela být identifikována podle zubů.

Daniel Bartlam chtěl spáchat dokonalý zločin, televizní kousky mu připadaly legrační a nesmyslné. Ve svých čtrnácti letech vše sám perfektně naplánoval. Při výsleších se nehroutil a měl připravené lži.

Podle sousedů však ani matka, ani rodina nebyla konfliktní, žena se maximálně věnovala svým dětem. Daniel ji však popisoval jako špatnou matku, která si zaslouží smrt.

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy