Kreativní koníček,  Pletení z papíru s Laďkou Sodomkovou

Upleťte si z papíru velikonočního zajíčka s Laďkou Sodomkovou

Share

 

Přijměte pozvání Laďky Sodomkové:Ráda vás zasvětím do tajemství, jak se plete z papíru velikonoční zajíček. Můžete si to doma také vyzkoušet.”

Připojte se k nám na Facebook. Hledáme zajímavé fanoušky, kteří se nebojí říci svůj názor. Sledujte nové informace, užijte si články a soutěže.  Superrodina je na Facebooku

 

Navštivte stránky Laďky Sodomkové. Stačí kliknout na obrázek.

Nejprve si namotáme ruličky, které si obarvíme Duhou na hnědý odstín. Necháme uschnout a připravíme si dno. Já používám hrníček. Vím, že dodržím stejnou velikost a průměr. Obkreslím si dvě kolečka. Na jedno kolečko přicvaknu sešívačkou ruličky do osnovy, slepím s druhým kolečkem, zatížím a nechám zaschnout. Jakmile výrobek zaschne, vypadá jako sluníčko. A abych ruličky napřímila a spodek byl začištěný, vezmu si ruličku, kterou ohnu pod tou následující. A tak pořád dokola. Mrkněte na obrázek, tam je to patrné:

Dno si zatížím nějakým kamenem nebo sáčkem či těžítkem. Hlavně připomínám, že je třeba zátěž včas vyndat, abyste si ji tam nezapletli. I to se mi stalo a věřte, že to není příjemné :-D. Poté vezmu tedy dvě ruličky, každou dám za jednu osnovní ruličku a postupně střídám a proplétám mezi osnovními ruličkami. Mrkněte na obrázek:

Tady je vidět, jak si levou rukou přidržuji ruličky a vlastně si tou rukou podle potřeby stahuju či povoluji ruličky, a tím mohu vytvarovat jak tělo, tak hlavu zajíce.

Jakmile dojdu do požadované výšky, je třeba stáhnout průměr a poté opět rozšiřovat, aby se vytvořila hlavička. Nevěšte hlavu, pokud to nepůjde. Jen pokračujte. I mně se stane, že má králík hlavu šišatou, ale tím je vždy originální a je hlavně Váš.

Pokud budete u konce, je třeba osnovní ruličky postupně ubírat, aby se vám tam neudělal hrbek a zajíc měl hezkou hlavičku.

Tady je vidět, co dělám s ruličkama, když jsem u konce, zastrkám je dovnitř pletací jehlicí a otvor se krásně uzavře

Teď jsou na řadě ručičky, vezmu dvě ruličky, které na straně prostrčím a ruličky posunu tak, aby byly přesně v půlce.

Poté přidejte k jedné ruličce ještě jednu. Je třeba mít lichý počet: tedy pět, a postupně překládejte přes sebe. Z obrázku je to patrné, jakmile dojdete na konec ruliček, prostrčte zbytek dovnitř ruky a je hotovo. Tak se udělá i druhá ruka a též i ocásek

 

Na řadě jsou uši, vezmu jednu ruličku, do které dám silnější drátek, ohnu ji do U, vezmu další ruličku, kterou to U propletu. Záleží na vás, jak dlouhé chcete mít uši.

 

Jakmile jsou uši dopleteny, je na řadě tavná pistole, kterou uši přilepíte a celý výrobek natřeme ředěným Duvilaxem a necháte přes noc zaschnout. Poté můžete nadekorovat dle libosti. Pokud hledáte inspiraci mrkněte na můj web.

Pokud se do zajocha pustíte, nevzdávejte to předčasně! Není těžký. A věřte, že vás pak nic nepřekvapí. A krabičky pro Vás budou hračka.

Kde mne najdete? www.kreativnitvoreni.cz

 

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy