Glosy

USA: Ředitel školy hypnotizoval studenty. Tři později zemřeli.

 

Je to jak filmový thriller ze střední školy. Studenti chtěli dosáhnout lepších výsledků, a tak požádali svého učitele, aby je zhypnotizoval a pomohl jim být úspěšnější ve škole nebo ve sportu.

George Kenney (51), naděje nebo noční můra středoškoláků z Floridy nejenže praktikoval léčebnou hypnózu bez licence, ale navíc podle obžaloby zapříčinil smrt tří studentů. Jeho nadřízení ho varovali, aby v praxi dále nepokračoval, ale populární ředitel neposlechl. Hrozí mu nyní odnětí svobody až na jeden rok.

Mezi zhypnotizovanými studenty byl šestnáctiletý chlapec Wesley McKinley: den po hypnóze se v dubnu loňského roku zabil. Sedmnáctiletá Brittany Palumbo spáchala sebevraždu loni v květnu. Marcus Freeman (16), také „pacient“ placené hypnózy, zemřel při automobilové nehodě.

Obhájce George Kenneyho tvrdí, že neexistuje spojitost mezi těmito třemi úmrtími a hypnózou. Jedná se prý zcela o náhodu. Ředitel školy údajně pracoval s mnoha dalšími studenty i po delší dobu a nikomu dalšímu se nic nestalo. Podle informací nejspíš uvedl Kenney do hypnózy až 75 lidí, nejen studenty, ale i rodiče a pracovníky školy.

Zpočátku popíral, že by dva ze studentů, Palumbo a Freemana, kdy uvedl do hypnotického spánku. Později se přiznal, že úmyslně lhal.

Hypnóze se naučil v Omni Hypnosis Training Center v DeLandu na Floridě. Cílem bylo snižování pocitu úzkosti a zlepšování sportovních výkonů. Vyšetřovatelům řekl, že chtěl natolik pomoci studentům, až to přesahovalo zdravý úsudek.

Nicméně jeho pomoc nebyla nezištná.

 

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy