Glosy

Plešatá Barbie pro holčičky po chemoterapii.

 

Nádherná dlouhovlasá sexy kočka barbie a plešatá? Umíte si to představit? Nejde jen o představu, je to idea a návrhy skupiny na Facebooku Beautiful and Bald Barbie! Let’s see if we can get it made (Krásná a plešatá Barbie! Podívejme se, jestli ji můžeme udělat). V současnosti má skupina téměř 40 000 fanoušků. A nejedná se jen o recesi černého humoru. Zakladatelky se svými fanoušky mají daleko vyšší cíle.

„Chtěli bychom vidět krásné a plešaté Barbie jako pomoc pro mladé dívky, které trpí vypadáváním vlasů kvůli léčbě rakoviny, alopecii nebo trichotillomanii. Také jako pomoc pro mladé dívky, které mají potíže vyrovnat se s vypadáváním vlasů u svých matek v důsledku chemoterapie.“

Cílem je na sebe upozornit u firmy Mattel, aby část svých vysokých zisků věnovala na výzkum a léčbu rakoviny u dětí.

Zakladatelka skupiny „Sypin“ byla jednou z těch slečen, která ve svých dvanácti letech přišla o vlasy kvůli chemoterapii. Nepatří sice mezi fanoušky Barbie, ale myšlenka jí připadá geniální. Spousta takových panenek by mohla udělat radost dětem, které leží s rakovinou v nemocnicích. Její kamarádka „Jane Bingham“, spoluzakladatelka stránky, patří rovněž mezi ženy, které přišly o vlasy kvůli nemoci.

 

Co píší fanouškové na zdi?

„Moje vnučka Agustina má leukémii a přišla o vlasy. Před pár dny mi jedna kamarádka poslala fotku princezen bez vlasů. Ukázala jsem jí to a bylo velmi dojemné. Dotkla se jejich hlav a řekla (já princezna, já princezna). Představte si, jak jsem já a můj syn plakali dojetím, myslíme si, že Barbie bez vlasů je obzvláště velkým důvodem ke štěstí pro tyto malé holčičky.“ (Luisa Alejandra John Carrasco)

Panenka by měla dostat jméno Naděje“ Chyrie Barbery Moore

„Ano! Barbie jako ta, co přežila! … Ať ji takovou udělají a my přeživší ji koupíme, pokud část nákladů půjde do zdravotnictví!!! Dejte jí hezkou paruku a krásné jizvy! (Bobbi Oliver)

„Nejlepší nápad všech dob! V letošním roce jsem mi diagnostikovali melanom. Naštěstí to bylo včas podchyceno a nemusela jsem na chemoterapii. Mé srdce směřuje ke všem těmto úžasným krásným dívkám, které bojují s tímto hrozným onemocněním.“ (Amber Carman)

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy