Kultura

Diktátor od “Sašy” Cohena

V červenci 2012 bude propuštěn nový film Sachy Barona Cohena: Diktátor. Geniální blázen filmařského průmyslu opět změnil podobu a zcela neidentifikován vytvořil nový šílený pseudodokumentární film. Jeho čtvrtý snímek vypráví hrdinský příběh diktátora, který riskoval svůj život, aby zajistil, že demokracie nikdy nevstoupí do jeho vlasti „laskavě utlačovaných“. Film distribuuje Paramount Pictures.

Možná jste již shlédli šokujícího Borata, který rozdělil proudy lidí na dva tábory. Ti, kteří se dokázali černému politickému, lidskému a antisemitskému humoru židovského anglického komika, herce, spisovatele a dabéra smát. A skupinu druhých, která s odporem odsoudila film jako brak, jenž zostuzuje lidi z Kazachstánu a ukazuje Ameriku jako národ tupců.

Možná je pravda někde uprostřed. Podstatné je, že Sacha Noam Baron Cohen dokázal upoutat pozornost a zviditelnit na některé nešvary. Nekřičte na něho: prostě ukázal, jací opravdu jsme.

Jestliže si diváci mysleli, že nelze Borata trumfnout, že se bude Sacha jen opakovat, museli být při shlédnutí Bruna naprosto šokováni.

Film je absolutně jiný a opět absolutně originální. Nebere si z předchozího snímku vůbec nic a opět rozděluje společnost. Lidé šílí, Sachu milují nebo nenávidí.

A ještě silněji ukazuje Sacha Cohen, co jsou lidé ochotni udělat pro slávu a peníze. O předsudcích a skryté i otevřené diskriminaci homosexuálů. O tom, s čím rodiče jsou ochotni souhlasit, co by jejich děti pro peníze a slávu podstupovaly. A o mnohém dalším.

Nejméně u nás známým je jeho film Ali G., o fiktivní postavě, která uvádí vlastní show. Zve si významné celebrity a prezentuje se jako zástupce černých. Často opakuje „Respekt!“ a dělá různé černošské grimasy a pohyby.

Je neuvěřitelně jiný a nesrovnatelný s Boratem, Brunem či Diktátorem. Sacha Cohen má nejspíš v sobě geneticky implementované zcela odlišné osobnosti, ba celý zástup lidí. Je to neuvěřitelná genialita, odvaha a drzost co zosobňuje „Barona“.

Jeho čtvrtý film je inspirovaný románem Zabibah a král a iráckým vůdcem Saddámem Husajnem. Trailer rovněž naráží na skutečnost, že film se rovněž nechal vést koncem libyjského vůdce Muammara Kaddáfího. Zatím nejsou známy důležité detaily, protože v tom je Cohen také neuvěřitelný „machr“. Žádné přílišné otvírání tajemství, tím byste přišli o skutečný šokující zážitek. Ale jakmile už v úvodu spatříte Baracka Obamu, Davida Camerona, slova o odsouzení libyjského vůdce, o libyjské občanské válce, záběry na Hillary Clintonovou, která odsuzuje syrského vůdce Bašára Al Assada, je vám jasné, že opět nepůjde o žádnou neslanou polívčičku.

Na řadu přijde i Amazonská stráž alias Zelené jeptišky, které měly na starost ochranu Muammara Kaddáfího. Kaddáfí si zřídil vlastní ochranku z žen právě z představy, že pokud půjde někdo ze západních demokratických států po něm, nebude mít to srdce střílet po „slabším“ pohlaví.

Baron Cohen bude hrát roli Generál Admirála Alladeena, diktátora ze země zvané republika Wadiya.

Děsíme se předem a třeseme se „psychopatickou“ nedočkavostí.

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy