Glosy,  Ženy

Indické dívky se prostituují ve jménu náboženství

indická prostituce
foto: youtube

CNN se zapojila do vytvoření dokumentu o smutných osudech dívek z indických vesnic, které jejich rodiče posílají prostituovat.

Tato tradice začala nejdříve jako náboženská povinnost, nyní je to však lukrativní byznys. „Pekelná tradice“ je tématem sobotního dokumentárního filmu Trapped by Tradition v hlavní roli bollywoodské hvězdy ze světově proslulého filmu  Milionář z chatrče, Anil Kapoor, který ukazuje, jak se indická charita snaží zastavit celý tento podivný životní koloběh.

 

V příběhu vystupuje například 13letá dívka. Chodí do školy, ráda zpívá a tančí a touží se stát herečkou. Je však jedna z mála dívek, která je rozhodnuta školu dokončit. Ostatní tolik štěstí mít nebudou. Její matka (30 let) už jako malá se musela živit prostitucí.

Indie zažívá nesčetné množství příběhů, kdy jakmile dítě vstoupí do puberty, prodá se do nevěstince.

Místní obyvatelé označují tento rituál obřadem dospívání, Nathni Utarna – což v překladu znamená „odstranit z nosu kroužek“ – čili, že je dívka připravena na svého prvního sexuálního zákazníka.

Dobročinná organizace „Plan India“ bojuje za zničení této tradice.

Anil Kapoor se snaží přesvědčit indické rodiny k tomu, aby dívky neposílaly k podstupování této nehumánní praxe.

“Je to malý krok, ale správným směrem. Klíčové je změnit myšlení lidí na vesnici. Teď, když se samotné ženy postavily proti prostituci, optimisticky doufám, že můžeme skončit s touto tradicí.“ Říká Anil Kapoor.

Často jsou tyto mladé dívky tlačeny do sexuálního byznysu svými otci a bratry, kteří na tom nevidí nic špatného. Vymlouvají se, že je to jen tradice, která se dědí z generace na generaci. Dříve to bylo spojováno s kulturou zvanou devdasi, což znamená v překladu „boží služebník (služebnice)“

A tak v rámci devdasi dívky byly jako služebnice boží věnované k propůjčování cizím mužům, zpočátku výše postaveným v místní komunitě. Bavily je písněmi a tancem.

Postupně se však náboženská myšlenka svrhla k prostituci. Protože zejména tak mohla rodina získat nějaké peníze. Něco málo vydělají vesničané ještě ze zemědělství či z dělnické práce. Jsou to skutečně hodně malé peníze.

Prostitucí si mohou dívky vydělat až dvacet dolarů za den – a to je považované v této oblasti za velké množství peněz. Mnozí lidé zde žijí za méně než dolar denně.

 

Zástupci charity však říkají, že je těžké přemluvit dívky, aby přestaly prostituovat. Postupně si zvyknou na „velké“ peníze a vyšší životní standard a nechce se jim vracet do chudoby. Proto hlavním programem je prevence pro malé děti, aby nespadly do stejné propasti. Klíčem je vzdělání.

Nabízejí ženám poradenství a podporují je, aby našly jiné způsoby, jak vydělat peníze. Pomáhají jim v základech jejich podnikání – například s nákupem krávy, kdy pak žena může prodávat mléko.

Výše zmíněná matka (30) se prostituuje dál proto, aby vydělala peníze na dceřino vzdělání. Aby její dcera mohla žít jiný život, než zakusila ona sama.

 

Zdroj: CNN

VYBER SI SVŮJ ŠPERK

 

 

 

 

 

 

 

 

 
on-line půjčka
 

Avatar

 


hry na pc
rychlá půjčka

Share

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy