Sisi
Knihy,  Tiskové zprávy

Vydejte se po stopách Sisi

Sisi

Letní novinka Dagmar Beňakové provede čtenáře významnými životními zastávkami císařovny Alžběty

V Nakladatelském domě GRADA právě vychází knižní novinka Toulky po stopách císařovny Sisi autorky Dagmar Beňakové. Slavnostní křest knihy spojený s besedou a vyprávěním o Sisi se uskuteční 28. června od 17:00 v Městské knihovně v Praze na Mariánském náměstí.

Poutavé čtení nejen na léto láká čtenáře na výlet s autorkou, která se vydala po stopách této vášnivé cestovatelky. Spolu s ní mohou navštívit oblíbená místa císařovny Alžběty v jejím rodném Bavorsku, procestovat Rakousko, ale také zavítat do Českých zemí, jejího milovaného Uherska i do vyhlášených lázní na území dnešního Slovenska.

Autorka v knize využívá autentickou dokumentaci, korespondenci císařovny s jejími nejbližšími, paměti současníků i tehdejší tisk – veškeré použité informace jsou ověřené archivními dokumenty. Publikace navíc obsahuje řadu dosud nezveřejněných detailů ze života legendární císařovny a bohatou obrazovou dokumentaci, zahrnující jak snímky ze Sisina „rodinného alba“, z nichž některé jsou zveřejněny vůbec poprvé, tak aktuální fotografie míst, která tato mimořádná žena navštívila. Mnohaleté bádání Dagmar Beňakové přináší unikátního průvodce pro milovníky historie i atraktivních destinací spojených se zajímavými osobnostmi.

„Po stopách Sisi putuji už od dětství, kdy jsem začala sbírat literaturu a pohledy míst, která tato neobyčejná žena navštívila. Doposud hledám v archivech a knihovnách dokumenty, které se k životu císařovny i její rodiny vztahují, a bude mi ctí se o výsledky svého bádání podělit se čtenářkami a čtenáři, kterým, jak doufám, přinese publikace radost a inspiraci,“ komentuje vydání knihy autorka Dagmar Beňaková.

TZ

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Vydejte se po stopách Sisi

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy