Helena Herynková,  Knihy,  Kultura

Pod hrozbou temného dědictví

Share

Neuběhne jediný den, aby v souvislosti s ní někdo nezmínil Ernesta Hemingwaye. Ptají se jí na duševní poruchy, odkaz její rodiny, opatrně pozorují její duševní pohodu. Jak se žije ve stínu slavného dědečka, prozrazuje Mariel Hemingwayová.

Nejmladší dcera Jacka Hemingwaye a Byrny Louise, přezdívané Puck. Herečka, která již ve 14 letech získala Zlatý Globus za objev roku. Žena, která musí celý život bránit a vyvracet různá tvrzení o své rodině a žít s odkazem svého dědečka, jehož ani sama osobně nepoznala.

Mariel Hemingwayová se rozhodla podělit o svůj životní příběh a poodhalit pravdu o své údajně prokleté rodině. jako dcera nejstaršího Hemingwayova syna si odmala nese jakousi stigma, jehož není snadné se zbavit. Ve své knize memoárů Slunce vyšlo se však nevěnuje jen rodinné historii, ale samozřejmě také vlastní herecké kariéře.

Mariel rozkrývá také praktiky, kterými musejí projít mladé herečky, aby v pozlátkovém světě uspěly a dostaly se do popředí. Ani slavné jméno totiž není zárukou úspěchu a dobrých rolí. Ve vyprávění samozřejmě defiluje také celá řada Marceliných slavných kolegů a čtenáři se dozvědí i mnoho o jejích vztazích s nimi.

Kniha Slunce vyšlo, z nakladatelství Práh, zaujme milovníky příběhů slavných, hledačů senzací, ale především všechny, které fascinuje osud Ernesta Hemingwaye a jeho roku. Z vyprávění čiší přesná míra obdivu a úcty k rodinnému odkazu, láska k rodičům i sestře a také touha podělit se o celou historii.

Je tedy Hemingwayova rodina prokleta? A jak se s nechtěným rodinným dědictvím herečka vyrovnala? Otevřete knihu a přijměte pozvání na návštěvu u Mariel Hemingwayové.

 

Nejnovější příspěvky na webu:
[pt_view id=”8f01f87e0f”]

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy