Tipy na výlet,  Tiskové zprávy

Milan Cais z Tata Bojs zve děti na nedělní výtvarné dílny plné tvořivé fantazie do Ateliéru Pellé

Villa Pellé

V rámci projektu nedělní školy Ateliéru Pellé budou mít budoucí umělci a fanoušci výtvarného umění od 4 do 10 let možnost setkat se v Galerii Villa Pellé s multimediálním umělcem a sochařem, bubeníkem a zakladatelem skupiny Tata Bojs Milanem Caisem. Výtvarné dílny, které povede, proběhnou 26. února a 12. března vždy od 15 hodin. Podobně jako komentované prohlídky a další doprovodný program pro starší návštěvníky, souvisí workshopy s umělcovou současnou expozicí v Galerii Villa Pellé, výstavním projektem Dveře dovnitř.

Ještě předtím, již tuto neděli 19. února od 15 hodin, zve Ateliér Pellé na dětskou nedělní dílnu s tématem starověkého Egypta. S lektorkou Mirkou Vitáskovou děti vytvoří zdobené víko sarkofágu v životní velikosti nebo model pyramidy z různých překvapivých materiálů. Seznámí se se znaky egyptských hieroglyfů a nakreslí jimi krátký vzkaz na papír připomínající papyrus. Sdělnou formou se doví o schématech egyptské malby i vznešenosti egyptských soch a zhlédnou krátké ukázky z naučných filmů.

Vstupné pro děti na dvouhodinový workshop činí 120 Kč. Pro účast na dílnách je třeba se registrovat, všechny podrobnosti k tvořivým dílnám pro děti naleznete zde.

Tvůrčí dílny pro děti / Ateliér Pellé nejbližší program:
Pelléova 10, Praha 6

19. 2. , 15:00 Nedělní škola umění hrou pro děti
Egypt „Oko Hórovo nad černou zemí“ / s Mirkou Vitáskovou /

26. 2., 15:00 Workshop s umělcem / Milan Cais pořádá tvůrčí dílnu pro děti

12. 3., 15:00 Workshop s umělcem / Milan Cais pořádá tvůrčí dílnu pro děti

Výstava Milana Caise v Praze po více než pěti letech, pojmenovaná Dveře dovnitř, je v Galerii Villa Pellé k vidění do 26. března. Autor zde pojímá dveře v symbolické rovině jako znak životní volby, kdy se v jeho nových objektech i kresbách zabývá hloubkou svých pocitů od radosti po smutek a zápas s vlastním egem.

Vedle trojrozměrné tvorby připravil Milan Cais také sérií abstraktních akvarelů a výjimečná je i sama instalace výstavy, která počítá s narušením statického charakteru expozice. Pracuje se světlem, projekcemi i s aktivní účastí diváků.

TZ

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’4′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Milan Cais z Tata Bojs zve děti na nedělní výtvarné dílny plné tvořivé fantazie do Ateliéru Pellé

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy