horoskop

ÚNOR 2017 pro všechna jednotlivá znamení

magický únor free picture pixabay

Soudě dle toho, co se ukázalo jednotlivým znamením bude únor něčím magický. Jakýmsi dotknutím se spravedlnosti, události se mohou u mnohých posunout směry, které si prostě zaslouží. Na které už dlouho čekali a ponejvíc to budou události, které následně nasměrují jednotlivce na novou cestu. Pokud bych v kartách měla někdy vidět jaro, pak je to právě v tom rozkladu na měsíc únor 2017. To je jaro v duších, vážení!

beran-free-image-pixabay

BERANI: Měsíc plný různých řešení

Snad by se dalo říct, že budete ve stejném fofru, jako zaměstnanec informační kanceláře. Tři karty – Svět – Mág – Blázen jsou zajímavé nejen tím, že jsou mimořádně silné v energii konců a nových začátků. Únor už po vás bude chtít, abyste něco nechali definitivně za sebou a pravděpodobně vám k tomu dá i dost ingrediencí, situací a hlavně náhledů a řešení. Najednou budete vědět. Může to také být měsíc, ve kterém se osvětlí konečně to, nač jste dlouho čekali. Konečně něco necháte za sebou, konečně přijde poslední dílek skládanky a konečně vykročíte s novou energií na novou cestu. Už je to měsíc lehčí, než byly měsíce předchozí, protože nic nebude zamlženo, nebudou tu pochybnosti, ale v co největší možné míře budete vyloženě dostávat řešení pod ruku.

Hmatatelný pocit, že jdete do dalšího cyklu. Situace, ve kterých pocítíte, že je třeba ze sebe vydat to nejlepší, to nejvíc.

A hlavně – důvěřovat, protože to nové, co je před vámi, nemá pevné základy: je to jenom představa, myšlenka, odvaha, vnitřní cesta, světlo, které cítíte a které vás někam může dovést. O to statečněji se na ni vydáte, o kolik budete mít vyřešeny praktické záležitosti této změny. V tom ranečku, který má Blázen schystaný na cestu je totiž všechno nové a lesklé. Nic si s sebou neberete z minulosti, a když už – tak to jsou již zpracované události. Někdy i plné strachu nebo traumatické, ale o to raději je nyní už necháte za sebou.

Zejména počátek února může být ještě těžší v tomto směru a průchod tím vzepnutím sil k uzavření záležitostí může ještě být bolavý nebo vás z něj může ještě pekelně bolet hlava. Ale úleva je v dalších týdnech citelná!

byk-free-image-pixabay

BÝCI: Už toho mám dost, takže…

Býci budou podobně jako Berani hledat v únoru zásadní řešení. Nemusí je však mít, na rozdíl od Beranů, plně ve své kompetenci. Rytíř holí, 10 mečů, Císař a 4 mečů jsou kombinací karet, která přináší ty nové začátky celkem náhle. Náhle a možná nečekaně se vám mohou některé situace v životě uzavírat nebo projasňovat. Můžete také slastně ochutnat něco nového, něco, co je spojeno s vášní, chutí žít nebo něčím, pro co plane vaše životní síla, a bude to tak lákavé, že za sebou zavřete dveře a vydáte se novým cestám vstříc.

Ale pozor, tady se na to pojí karta odloučení, nemoci, nuceného zastavení – přece jen tam, kde to bude rychlý úprk, tak ke konci měsíce nebo v dalším měsíci se lehce zastavíte nebo vás osud zastaví a budete trošku přemýšlet nad tím, jestli jste udělali správně, nebo to bude čas, kdy si ještě lépe za pochodu připravíte zázemí pro to, co jste začali. Je to trochu zpomalení – ale motivace bude stále veliká, protože se budete ponejvíce věnovat záležitostem, které souvisí s obchodem, financemi, prací, něčím, čemu můžete vládnout, co je pro vás typické a zemité.  V tomto směru budete v jednom kole – neustále se bude něco vyvíjet. A pozor na vyčerpání, nenechte se strhnout k heroickým výkonům, vždyť – času je dost…

blizenci-free-image-pixabay

BLÍŽENCI: Plány stojí a padají…

Od každého si asi v únoru užijete pěknou měrou. Proti sobě tu stojí 3 holí a 5 pohárů a korunuje to 6 pentaklů. Pečlivé budování budoucnosti a čekání, zklamání až deprese a potom postupné přemýšlení, co má a co nemá ve vašem životě hodnotu. Kudy z toho ven? Řešením je Soud. Ve vší úctě – únor nemusí být příjemný, protože ve zvýšené míře ukáže, nebo i přinese, důsledky vašich činů. Na druhou stranu je to spravedlivé zrcadlo a z vašich životů odejde to, co tam nemělo co dělat.  Dvě karty z toho výkladu jsou o plodech minulého úsilí. Pětka pohárů může být i o tom cenném poháru, který vidíte, když přestanete oplakávat t rozlité. Hlavním pocitem února bude pokora.  Pokora a pochopení událostí minulých i jiný úhel pohledu na budoucnost.

Je tu minimum pohybu, takže to může být měsíc, ve kterém se nebudou věci aktivně hýbat kupředu, ale vše bude probíhat v tom přítmí vlastní duše. Nic nejde uspěchat – ani kdybyste příliš chtěli, nezvolíte správnou cestu. S koncem měsíce (nebo skrytě v průběhu celého měsíce) si dejte pozor na lidi kolem sebe, nebo i sami na sebe a své myšlenky, může v okolí být něco či někdo, kdo se vás snaží obrat. Hmotně, citově, jakkoliv. Jde o faktor jakéhosi napálení a skočení někomu na špek. Nerozhodujte se tedy raději o ničem zásadním v tomto měsíci a počkejte do března, tam už se rozhoříte svou plnou silou, svým bystrým rozumem. Ale únor je pro Blížence měsícem posledních splácených dluhů osudu.

rak-free-image-pixabay

RACI: Konečně klid v zádech a vítr v plachtách

Račí únor bude úžasný a lze vám předem závidět, milí Raci. Mírnost – Král pentaků – Rytíř holí vykukuje zpoza Světa. I pro vás to může tedy být rozhodný měsíc, ve kterém se definitivně vykutálíte z nerozhodnosti a dostanete konečně pobídky k tomu se pohnout kupředu. A nyní záleží na každém. Ukončovat se může cokoliv příjemného (souvisejícího s pocitem zázemí a „konečnosti, finálního usazení se v nějaké situaci), ale bude to konec, ke kterému byste měli dojít přirozeně, na základě konečného rozhodnutí s vědomím, že to, co vás čeká, je ještě lepší. Nebo vás  něco takového příjemného a stabilního potká a tedy konečně za sebou necháte to, co vás do té doby omezovalo. Je to akce spojená s odvahou, impulsivitou až vášnivostí. S náhle vzniklou chutí žít a měnit cokoliv, co by vám přineslo kýžené volné ruce pro další činění.

Raci nemají kupodivu ani jednu pohárovou kartu v únoru, mají tedy jedinečnou šanci na opravdu hmatatelné změny, které mohou být i výsledkem předchozího dobrého rozmýšlení (ale žádné akce). V tuhle chvíli se může velmi často dít to, že dostanete od osudu nabídky – tak co, chceš tohle, nebo ne? Pobízení, nadbíhání osudu to vypadá jako velmi příjemné, ale veškerá aktivita je pak už na vás…

Chcete-li v tomto měsíci něco definitivně sami se sebou ukončit, vyřešit a vyčistit – a dál se k tomu už nevracet – je pro takové akce tento měsíc mimořádně vhodný. Máte jasnou mysl, nezatíženou sněním ani iluzemi. Jediným pohárem, který na kartách je, je ten v rukou Mírnosti, a ten se pojí s vášnivým ohněm Rytíře holí – takže to, co jste si citově vysnili, vyřešili po emoční stránce, má nyní šanci se stát realitou!

lev-free-image-pixabay

LVI: Máte chuť nechat se vyrůst?

I Lvi mají v úvodu stejnou kartu jako Raci, Mírnost – kolem ní Mág, 6 pohárů, Císařovnu. Pro jejcih ohnivé znamení to je mimořádně praktické uspořádání a první co mne napadá je, že to bude skvělý měsíc pro řešení záležitostí minulosti, protože vyplavou na povrch věci a informace, které vám to konečně umožní. Dlouho chodíte po obchodech zjara a pořád nemůžete sehnat semínka ředkviček, protože prostě ještě nejsou naskladněna a i když si uchodíte nohy, nic si nepomůžete.

Tak nyní se vám naskladnila semínka.
Výrazný je vliv minulosti. Především tam se budou dít největší změny. Ve formě vzpomínek, snů, bdělých náhlých vhledů nebo uvědomění, najednou vám dojdou souvislosti, na které jste nemohli přijít. V tomto ohledu budou Lvi v únoru nesmírně myšlenkově obratní se skvělými dedukcemi.  Také se na vás mohou lidé více obracet o radu. Působíte moudrým a pečujícím dojmem, jako ochranná křídla. Vlastně to pro vás je velmi klidný a moudrý měsíc a pro nějaké výsledky nemusíte vynaložit mnoho úsilí, stačí jen pozorovat to, co se děje kolem, své myšlenky a konat jen tehdy, kdy si budete naprosto jisti.

Císařovna je vždy tak trochu o nových začátcích, které tu mohou také nastat, ve spojení s 6 pohárů se ten, kdož touží po mateřské roli snadno může stát maminkou…

panna-free-image-pixabay

PANNY: Nerušit, bádám…

I Panny budou patřit k těm, se kterými si v únoru moc nepopovídáte. Budou mít sklony se uzavírat do sebe a řešit jen své vlastní záležitosti a bude jim to nejen dělat velmi dobře na duši, ale také nakonec vzejdou z tohoto krunýře ochrany vlastní duše, velmi posíleni a se zcela jasnými záměry pro budoucnost. Trojice karet – Poustevník – Hvězda a Královna pentaklů je ukázkovým příkladem procesu, kdy si pod tíhou minulosti, současnosti nebo událostí, které už nezvládáte za přímo bdělého stavu unášet dál, jste příliš unaveni, a tak se odstřihnete od okolního světa, od zbytečného rušení druhými, možná přestanete na chvíli číst noviny a místo zpráv si pustíte dobrý film, možná vylepšíte jídelníček, cokoliv, co bude v sobě nést aspekt „péče o sebe samého“. A cítíte velmi dobře, že v takovém stavu se vám obnoví síly.

A především se vám ukáže další směr vašeho života. Hvězda je šťastnou kartou, která naznačuje, že si můžete rozpomenout i na své minulé úkoly, na své sny z mládí, na to, o čem jste kdysi snili, ale nakonec neuskutečnili. A možná usoudíte, že to, zač jste bojovali v minulosti a pak to opustili, stále ještě stojí za to.  Nebo to může být samozřejmě něco úplně nového, co já vím, co se vám v té pustevně vylíhne v hlavě! Ale bude to něco velmi příjemné, do čeho se ještě v průběhu února pustíte v jakési realizaci. Budete vědět, že to je ONO.

Skvělý čas pro řešení všech složitých otázek – ale nesmíte spěchat na řešení, k tomu dojdete v myšlenkách, intuicí a především časem! Skvělá doba na praktickou i teoretickou přípravu na plány příští….

vahy-free-image-pixabay

VÁHY: Hledejte ten malý dotek lásky!

Váhy mohou v únoru potkat mimořádně zajímavé, a pro sebe prospěšné lidi. A podobu to může být různou. Někteří mohou potkat životní lásku, dalším se stane krásný malý zážitek na ulici a ten člověk v nich  zanechá takovou stopu, že ho budou vnímat až léčivě. Eso pohárů – Soud, Mírnost je jemná kombinace karet, do které můžeme schovat téměř cokoliv v široké škále zázraků. Drobných i velkých. Ale vždy se to bude týkat něčeho, co potřebuje ve vašem života projasnit. Ozřejmit. Na co si potřebujete posvítit. A také to může být o tom, že se setkáte s důsledky svých činů – dobrých i špatných. Události února pro Váhy mohou být o znovuzrození, a nikdo neslibuje, že zrovna tento proces bude příjemný, ale rozhodně vás celkem brzy poté přivede k rovnováze.

Cítíte-li, že se vám v únoru na některé rovině života mimořádně nedaří, je to jen zdůrazněný zdvižený prst, že tady děláte něco špatně. Že tady chybí rovnováha. Pozorujte kolem sebe ty drobné pobídky Esa pohárů, které můžou mít jakoukoliv jemnou podobu (i třeba zpráva, náhodný text…) a může být klíčem k rozluštění této záhady a okamžitě, když se podle této rady  zachováte, poznáte, že jste na dobré cestě. Uleví se vám. Znatelně, citelně, nepřehlédnutelně.

stir-free-image-pixabay

ŠTÍŘI: Konečně! Ale všeho s mírou…

Konečně se cítíte jako vítězové! A i když si své plody možná nebudete moci vychutnat hned a okamžitě, jistý posun k úlevě a pocitu, že „jsem dobrý“, tam je. Šestka holí totiž míří do Poustevníka a pak to Šestky mincí. Jako kdyby vaše vítězství mělo krátkého trvání nebo cokoliv, nač úspěšně narazíte vás vzápětí srazilo do jakéhosi pocitu osamění, snad trochu i zklamání z toho, že nemůžete být dostatečně oslavování. Anebo se schováte sami! Protože víte, že pouze, když ten čerstvě vylíhnutý motýl chvíli počká, smíří se zvykne si na svůj nový stav, zpevní se mu křídla a potom bude platný sobě, ale i ostatním… v tomto případě květinám. Pokud by okamžitě vzlétl, celé to čerstvé cosi, ten jeho stupeň výš, by byl pokažen.

A tak je to i s vaším únorem, milí Štíři. Dejte si pozor na ukvapená jednání, možná i na nějaké povýšené jednání s druhými, že vy máte úspěch zrovna nyní neznamená, že ti druzí jsou nějak méněcenní. To se pak může osudem objevit okamžitě ta negativní stránka dvojice Poustevník a Šestka mincí – sami se brzy stanete potřebnými. Snad je to až karetní výklad jakési „rychlé karmy“, která u vás bude v únoru probíhat.

Zachovejte pokoru a snažte se z dobrých únorových záležitostí svého života vyrazit víc – ale potichu a bezhlučně. A klidně…

strelec-free-image-pixabay

STŘELCI: Všechno se vyrovná

I Střelci mají v kartách zvláštní rozpoložení, které značí o tom, že se jim dostane zasloužených odměn, nebo i méně příjemných událostí, ze kterých nebude možné se v první chvíli nějak pohnout kupředu. To se ale v průběhu února změní a to zásadně. Spravedlnost – Osmička mečů a Čtyřka holí jsou asi ve zkratce o tom, že vám někdo něco dá, ale je to jako kdybyste si zlomili nohu, stejně se s tím darem nikam nedostanete. Až si tu nohu vyléčíte, pak se můžete vrhnout rovnou do středu veškerého veselí, snad až oslavy života.

Otázkou tedy je, co ve vašem životě symbolizuje to dočasné omezení. Možná se budou události února vyvíjet tak, že vás velmi důrazně v drobnostech a postupu času upozorní na to, co je špatně, co vás kde omezuje – to se bude zvýrazňovat a bude to víc a víc nepříjemné. Není to však zlomyslnost osudu, ale výzva k tomu, abyste s tím konečně něco udělali a vyrovnali to. Protože pokud prokážete jakýsi kus odvahy nebo odhodlání překročit vlastní stín, najednou se ocitnete přímo uprostřed oslavy života.

kozoroh-free-image-pixabay

KOZOROZI: Síly bude dost!

Vám tu zrovna na únor jde karta celého letošního roku 2017, Trojka mincí, dále pak Král mečů a Síla. Únor tedy může být ve znamení zásadnějších událostí vašeho života, či alespoň tohoto roku, únor prostě bude měsíc, který si v hlavě více zapamatujete a to především proto, že vám ukáže vaši vlastní sílu. Rozhodnost. A odvahu. A také po vás bude chtít trochu zkrotit vlastní vášně, negativní vlastnosti, impulsivitu a falešné domněnky, prostě všechno to, co v tarotovém světě zobrazuje ďábel.  Skony k tomu budou a to zejména pro mužské pohlaví, nebo v případě žen vůči mužskému pohlaví. Muži budou hrát výraznou roli v kozorožím znamení, protože vás budou buď přitahovat ( a to může být občas až nezdravé ), nebo naopak odpuzovat a štvát. Záleží potom na tom, jestli tyhle všechny okolnosti budete vnímat jako PRO váš záměr, nebo PROTI vašemu záměru. Od toho se pak bude odvíjet všechno ostatní – buď se vám bude dařit, protože potkáte ty, kteří vám pomohou, potkáte ty, kteří vás podpoří ve vašem vlastním rozhodování, nebo budete únor vnímat jako obtížný měsíc plný klacků pod nohama.

A nejspíš to bude od každého trochu…

vodnar-free-image-pixabay

VODNÁŘI: Že by únor, lásky čas?

Únor mají zrovna Vodnáři nejvíce láskyplný. Mírnost – Páže pohárů – Kolo osudu. Zdá se ale, že to, co je čeká, už nějak tuší. Připravují se na to. Rozhodně vám mohu říci, že se mnoho věcí ve vašem  životě uklidní. A to je celkem dost potřeba, jak si tak pamatuji vaše předchozí měsíce, bylo právě něco takového dlouho potřeba… A pokud se vám podaří zachovat i v duši klid a mír, může se snadno stát, že spatříte svou budoucí cestu životem ve zcela jiných barvách. A co je na tom všem nejlepší, ve chvíli, kdy se tak stane, může i osud notně pohnout svými koly a vy se dočkáte něčeho, v co jste ani v nejlepším snu nedoufali.

Přijde mi to jako docela zlomový měsíc, kde opravdu nic nepokazíte tím, když budete otevřeni všem možnostem, které může osud nabídnout. Máte i dobré oko, nežijete v iluzích ani ve zbytečné zlosti a váš úsudek je čistý. Skvělé období pro rozhodování především v mezilidských vztazích nebo tam, kde jde o něco, pro co je vaše srdce doslova nadchnuto.

ryby-free-image-pixabay

RYBY: Zkusíte se o sebe poprat?

Rybí únor je trošku podobný tomu Kozorožímu. Je to zvláštní, i vy tu máte Trojku mincí, hlavní kartu letošního roku a kolem ní Páže holí a Pětku holí. To může přinést dva zásadní směry. První je ten, že se konečně na základě posbírání vlastní odvahy rozhodnete k nějakému kroku, který nutně potřebujete a budete se za něj prát… nebo budete ten boj o sebe samé vnímat jako více vyčerpávající než veselý. Jako snění za výlohou. Nemáte ale odvahu do obchodu vkročit, ačkoliv v kapse máte dost peněz. Ne, nebojte se, za pultem opravdu nestojí nebezpečný drak chrlící oheň, ale někdo úplně obyčejný jako Vy.

Čas vyzkoušet něco nového – a to třeba i prvně v životě.

Čas vyzkoušet něco, co víte, že bude mít úspěch, ale proti vám stojí okolí nebo okolnosti. Zkuste to. I kdybyste měli jen oloupat tím celým rozruchem kolem sebe slupky svého vlastního strachu. I kdyby to ještě nevyšlo, tak budete v o to lepší pozici pro další pokus.

magický únor free picture pixabay2.jpg

Přemýšlejte a buďte odvážní…

zima sníh

Použit byl: Zlatý tarot, Synergie Publishing, Renata Petříčková

www.umodrekocky.blog.cz

Nejnovější příspěvky na webu:

[srp srp srp_number_post_option=’4′ srp_thumbnail_wdg_width=’120′ srp_thumbnail_wdg_height=’120′ srp_wdg_excerpt_length_mode=’words’]

Share
Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy