Galerie Harfa_Festival ledovych soch náhled
Tipy na výlet,  Tiskové zprávy

Ledoví dvojníci státníků v Galerii Harfa

Share

Galerie Harfa_Festival ledovych soch

První únorový víkend bude ve znamení festivalu ledových soch. letošní ročník se bude konat 4. a 5. února 2017 a ponese název „ledoví státníci“. loni jste mohli spatřit pohádkové hrdiny z večerníčků, tento rok je vystřídají české i zahraniční osobnosti ze světa politiky. osobně se můžete setkat s donaldem trumpem, milošem zemanem nebo královnou alžbětou II. mimo nich na vás čeká i zajímavý doprovodný program a soutěže.

Na střeše Galerie Harfa se můžete každoročně v rámci Festivalu ledových soch setkat se zmrzlými postavami různých celebrit. Tato akce je jediná svého druhu, kterou Česká republika nabízí. Témata se každým rokem obměňují a letos se návštěvníci setkají s politickými osobnostmi z celého světa. V minulých letech se na Festivalu vystřídali například postavičky z českých večerníčků, známí atleti, hvězdy zimních olympijských her nebo zvířata z polární zoo. Tyto sochy pravidelně vytváří umělci nejen z Čech, ale i ze zahraničí.

Umělci své sochy vytvoří přímo na střeše nákupního centra, kde budou k vidění až do jarní oblevy. Mimo již zmiňované státníky se ocitnete tváří v tvář prvnímu afroamerickému prezidentovi USA Baracku Obamovi, ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi, německé kancléřce Angele Merkelové nebo našemu předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi a ministru financí Andreji Babišovi. Zajímá vás, zda se mezi těmito osobnostmi objeví i nějaké historické postavy? Jste zvědaví, kdo v klání získá titul nejlepší sochy letošního ročníku? Pokud ano, rozhodně neváhejte a první únorový víkend navštivte střechu Galerie Harfa.

Přímo na místě budete mít možnost sledovat tesání do hrubých ledových kvádrů a jejich proměnu v lidské portréty. Dále se můžete zapojit do hlasování o tu nejlepší sochu a tím podpořit svého favorita, ať už mezi umělci, nebo mezi ztvárněnými politiky. Výsledky hlasování budou odtajněny v neděli odpoledne. Na Festivalu ledových soch si také zasoutěžíte a můžete jej propojit s nákupy nebo bruslením na kluzišti PRE ARENA, kde brusle i půjčují. Tento bohatý program je určen pro malé i velké, tak si nenechte ujít den plný zábavy v Galerii Harfa!

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Ledoví dvojníci státníků v Galerii Harfa

Píši do několika médií a chci udělat maximum pro www.superrodina.cz, která by se měla stát jedním z nejčtenějších médií na českém internetu. Věřím, že i mnozí čtenáři se rádi budou spolupodílet na tvorbě tohoto specifického média.

Share
error: Obsah je chráněný autorskými právy